Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Tiramisu

Mamma mia! To je opravdu skvělé! Zvolá každý, kdo ochutná recept Romana Pauluse na italské tiramisu. V novém videu Kulinářské akademie Lidlu vám náš kuchař ukáže trik, jak snoubit chuť jemného krému z mascarpone a smetany s kávou, amarettem a cukrářskými piškoty. Tiramisu se v Itálii podává jako dopolední sladkost spolu se silným espressem. Můžete si představit něco lepšího? A nyní společně s tiramisu přenesete slunnou Itálii i do své kuchyně. Stačí, že si tento výjimečný a snadný dezert připravíte spolu s námi.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Krém

  • 60 g cukru krystal
  • 63 g pasterizovaných žloutků
  • 375 g mascarpone
  • 250 g čerstvé smetany ke šlehání (33 % tuku)

Piškoty

  • 50 g cukru krystal
  • 200 ml silné kávy
  • 88 ml amaretta
  • 175 g cukrářských piškotů kakao na posypání
  • rendlík
  • kuchyňský robot
  • skleničky
  • cukrářské sáčky

POSTUP

Začneme přípravou cukrového rozvaru. Do rendlíku nalijeme trochu vody, vsypeme 30 g cukru, zahřejeme a důkladně promícháme, aby se cukr rozpustil.

Žloutky vyšleháme se 30 g cukru do pěny, přilijeme cukrový rozvar připravený a šleháme dále. Ručně po částech vmícháme mascarpone a na konec opatrně ušlehanou šlehačku.

Z cukru, kávy a amaretta připravíme lázeň, do níž namáčíme piškoty a pokládáme na dno skleniček. Na piškoty naneseme krém, pokládáme další piškoty namočené v kávové lázni a následuje opět vrstva krému, povrch krému uhladíme. Zbylý krém vložíme do cukrářského sáčku a dezert jím ozdobíme. Necháme vychladit v lednici. Před podáním posypeme kakaem.

Tip: Pokud chcete připravit tiramisu jako řez nebo dort, který se musí krájet, přidejte ještě 25 g želatiny, kterou nechte nabobtnat, rozpustit a vmíchejte do krému.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU