Telecí tatarák
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Určitě jste již ochutnali klasickou verzi tataráku z hovězí svíčkové. Roman Paulus Vám v následujícím videu ukáže, že skvěle chutná i z jiného druhu masa, konkrétně z telecího. Jeho příprava se sice v ničem neliší, ale náš šéfkuchař přidal několik surovin, které jeho chuť skvěle podtrhnou. Vyzkoušejte recept na tuto výjimečnou a možná trochu neobvyklou pochoutku.

Tagy

Bez lepku

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Telecí tatarák

  • 200 g telecí svíčkové
  • 20 g červené cibule
  • 20 g pažitky
  • 10 g kapar extra panenský olivový olej
  • mořská sůl z mlýnku
  • černý pepř z mlýnku

Na podávání

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 241 kJ / 297 kcal

Bílkoviny

43,00 g

Tuky

12,20 g

Vláknina

0,90 g

Sůl

0,60 g

Sacharidy

2,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Telecí maso nasekáme na malé kousky, opepříme, osolíme, zakápneme olivovým olejem a přidáme najemno nakrájenou červenou cibuli, nasekané kapary, nasekanou pažitku a nastrouhanou citronovou kůru.

02.Tatarák servírujeme s chlebovými chipsy, nakrájenými ředkvičkami, lístky řapíkatého celeru, výhonky bylinek a hořčicovou majonézou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo