Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Tatarák z tuňáka je pokrm, který připravíte velice snadno – stačí, že rybu nakrájíte na menší kousky. Jedná se o velmi jemné maso, které není potřeba třít. Takto připravené maso dochuťte podle vlastní fantazie různými bylinkami nebo kořením, ale pokud se bojíte experimentovat, vyzkoušejte ověřený recept Romana Pauluse. Tatarák z tuňáka doplněný zeleným chřestem a sázeným křepelčím vejcem je snadný a efektivní pokrm, který se hodí třeba jako předkrm slavnostní večeře.

 

Recept na přípravu tataráku z tuňáka

Suroviny:

  • tuňák
  • sójová omáčka
  • pažitka
  • olivový olej
  • kapary
  • sůl
  • pepř
  • křepelčí vejce
  • zelený chřest
  • citronová šťáva
  • výhonky řeřich
  • kaviár ze pstruha
  • bílý a černý sezam

 

Postup:

Tuňáka nakrájíme nejdříve na plátky a následně na kostičky. Přidáme trochu sójové omáčky, nasekanou pažitkou, olivový olej, kapary, osolíme a opepříme.

Podáváme s křepelčím volským okem a zeleným chřestem, který předtím uvaříme v osolené vodě, poté osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem a citronovou šťávou. Dozdobíme výhonky řeřich, kaviárem ze pstruha, posypeme sezamem a zakápneme olivovým olejem.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.