Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Baví Vás objevovat stále nové způsoby přípravy jídla? Vyzkoušejte tataki! Je to oblíbená japonská technika přípravy ryby nebo hovězího masa. Jak si tímto způsobem připravit tuňáka, Vás Roman Paulus naučí v dalším triku Kulinářské akademie Lidlu. Jako přílohu doporučuje náš šéfkuchař salát z hlívy ústřičné.

 

Recept na přípravu tataki z tuňáka:

Suroviny:

  • filet tuňáka
  • sůl
  • pepř
  • sezam
  • olej
  • hlíva ústřičná
  • sezamový olej
  • mrkev
  • česnek
  • sójová omáčka
  • lahůdková cibulka
  • chilli
  • výhonky řeřich

 

Postup:

Tuňáka nakrájíme, osolíme, opepříme a obalíme v sezamu. Zprudka opečeme v pánvi s rozehřátým olejem tak, aby ryba uvnitř zůstala syrová.

Podáváme nakrájené na plátky se salátem z hlívy ústřičné, který připravíme z hlívy orestované na sezamovém oleji s mrkví, česnekem, sójovou omáčkou, lahůdkovou cibulkou a chilli. Celý pokrm dozdobíme výhonky řeřich a zakápneme dresinkem ze salátu. K pokrmu servírujeme sójovou omáčku. 

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.