Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Křupavý na povrchu a šťavnatý uvnitř, voňavý a rovnoměrně propečený – tak by měl vypadat ideální grilovaný steak. Jak ho připravit a s čím ho podávat? Roman Paulus má na to vlastní, ověřený recept. Podívejte se na následující díl Kulinářské akademie Lidlu a seznamte se s Tomahawkem: jedním z nejpůsobivějších steaků, které jsou k dostání. Vysoce kvalitní maso s grilovanou zeleninou a Beárnskou omáčkou uspokojí i ty největší milovníky hovězího masa.

Steak Tomahawk

Potřebujeme

  • gril
  • vakuová svářečka + fólie
  • vpichový teploměr na maso

Suroviny

Steak Tomahawk

Grilovaná zelenina

  • lilek
  • červená cibule
  • cuketa
  • červená paprika
  • zelený chřest
  • čerstvá bazalka
  • extra panenský olivový olej

Postup

V Kulinářské akademii Lidlu naleznete podrobný videorecept jak připravit bylinkové máslo a Beárnskou omáčku, kterou podáváme k pokrmu.

Steak Tomahawk

Steak vakuově zabalíme a ponoříme do vodní lázně o teplotě 50 °C po dobu 10 minut.

Poté vyndáme z fólie, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a zprudka grilujeme na rozpálené části asi 1 minutu z každé strany. Následně dopékáme na klidnější zóně s teploměrem na 55 °C vnitřní teploty masa. Během této doby přidáváme namočené odštěpky tvrdého dřeva pro získání uzeného aroma.

Po vyndání z grilu ještě necháme 5 minut odpočinout s bylinkovým máslem na povrchu přiklopené alobalem.

Grilovaná zelenina

Zeleninu nakrájíme na špalíčky a kolečka dle chuti, pokládáme na rozpálenou část grilu a zprudka opečeme ze všech stran. Hotovou ji vyndáme na talíř, osolíme, opepříme, přidáme natrhanou čerstvou bazalku a zakápneme olivovým olejem.

Servírování

Na prkénko naskládáme ugrilovanou zeleninu, přidáme Beárnskou omáčku v mističce zvlášť a steak nakrájený na plátky.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.