Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Pokud nosíte z lesa košíky plné hub, určitě přemýšlíte, co s takovou úrodou uděláte. Asi nejčastějším houbovým jídlem, který se na českých stolech objevuje, je smaženice. Jak smaženici připravit a na co si dát při její přípravě pozor, Vám poradí Roman Paulus v následujícím videu. Kromě hub a vajec nezapomeňte přidat ani bylinky a koření. Houby si skvěle rozumí s kmínem, čerstvým tymiánem nebo listovou petrželí. Podávejte s opečeným krajícem chleba a přesvědčte se, jaký skvělý pokrm smaženice je.

 

Recept na přípravu smaženice

Suroviny na 4 porce:

  • 2 lžíce másla
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 400 g lesních hub
  • mletý kmín
  • čerstvý tymián
  • sůl
  • pepř
  • 4 vejce
  • pažitka
  • listová petržel
  • chléb na opečení
  • extra panenský olivový olej
  • čerstvé bylinky na podávání

 

Postup:

V pánvi rozehřejte máslo, na kterém orestujte cibuli a česnek nakrájené nadrobno. Přidejte očištěné a nakrájené houby, dochuťte mletým kmínem a nasekaným tymiánem, osolte a opepřete. Orestované houby podlijte trochou vody a duste pod pokličkou na mírném ohni 3 - 4 minuty. Přidejte rozšlehaná vejce, ale dávejte pozor, aby se vejce úplně nesrazila. Vypněte sporák a vmíchejte nasekanou pažitku a listovou petržel. Podávejte s chlebem opečeným na olivovém oleji a salátem z čerstvých bylinek.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.