Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Smažené houby

Pokud je sezóna hub, dopřáváme si je v různých úpravách. Můžeme připravit skvělé houbové omáčky a polévky nebo je také usmažit. Roman Paulus usmažil lesní houby na dva způsoby – v bylinkové strouhance a těstíčku. Smažené houby můžete podávat třeba se salátem nebo jen tak s dipem ze zakysané smetany a čerstvých bylinek. Stačí pár minut a skvělý letní pokrm je na světě.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Smažené houby

  • směs lesních hub
  • hladká mouka na obalení
  • vejce
  • rostlinný olej na smažení

Bylinková strouhanka

  • 200 g světlého toastového chleba
  • hrst listové petržele
  • 3 × větvičky čerstvého tymiánu (jenom lístky)

Těstíčko

  • 3 × lžíce hladké mouky
  • 3 × lžíce bramborového škrobu
  • 1 × lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • 1 × vejce víno dle potřeby

Dip na podávání

  • česnek
  • zakysaná smetana
  • čerstvá bazalka
  • listová petržel
  • pažitka
  • sůl
  • pepř

POSTUP

Houby očistěte, větší kusy překrojte a obalte v mouce, vejci a bylinkové strouhance. Smažte v rozehřátém oleji dozlatova. Přebytečný tuk nechte okapat na papírových utěrkách a osolte.

Houby můžete rovněž obalit v těstíčku. Z hladké mouky, škrobu, kypřicího prášku, vejce a vína vymíchejte hladkou hmotu. Houby pomoučněte, ponořte do těstíčka a smažte zprudka v rozehřátém oleji. Přebytečný tuk nechte okapat na papírových utěrkách a osolte.

Podávejte s dipem, který připravíte smícháním zakysané smetany s prolisovaným česnekem, nasekanou bazalkou, listovou petrželí a pažitkou, osolte a opepřete.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU