Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Pokud je sezóna hub, dopřáváme si je v různých úpravách. Můžeme připravit skvělé houbové omáčky a polévky nebo je také usmažit. Roman Paulus usmažil lesní houby na dva způsoby – v bylinkové strouhance a těstíčku. Smažené houby můžete podávat třeba se salátem nebo jen tak s dipem ze zakysané smetany a čerstvých bylinek. Stačí pár minut a skvělý letní pokrm je na světě.

 

Recept na přípravu smažených hub

Suroviny:

  • směs lesních hub
  • hladká mouka na obalení
  • vejce
  • rostlinný olej na smažení

Bylinková strouhanka:

  • 200 g světlého toastového chleba
  • hrst listové petržele
  • 3 větvičky čerstvého tymiánu (jenom lístky)

Těstíčko:

  • 3 lžíce hladké mouky
  • 3 lžíce bramborového škrobu
  • 1,5 lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • 1 vejce
  • víno dle potřeby

Dip na podávání:

  • česnek
  • zakysaná smetana
  • čerstvá bazalka
  • listová petržel
  • pažitka
  • sůl
  • pepř

 

Postup:

Houby očistěte, větší kusy překrojte a obalte v mouce, vejci a bylinkové strouhance. Smažte v rozehřátém oleji dozlatova. Přebytečný tuk nechte okapat na papírových utěrkách a osolte.

Houby můžete rovněž obalit v těstíčku. Z hladké mouky, škrobu, kypřicího prášku, vejce a vína vymíchejte hladkou hmotu. Houby pomoučněte, ponořte do těstíčka a smažte zprudka v rozehřátém oleji. Přebytečný tuk nechte okapat na papírových utěrkách a osolte.

Podávejte s dipem, který připravíte smícháním zakysané smetany s prolisovaným česnekem, nasekanou bazalkou, listovou petrželí a pažitkou, osolte a opepřete.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.