Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Cuketa je v našich končinách jako doma, připravujeme z ní mnoho dobrot - krémové polévky, placičky, originální zeleninové špagety nebo i sladké recepty, můžeme ji plnit, smažit, grilovat, péct nebo dusit. Jak vidíte, je to poměrně univerzální zelenina, kterou najde využití ve slané i sladké kuchyni. Ale zkoušeli jste někdy připravit pokrm z cuketových květů? Buďte si jisti, že tímto exkluzivním pokrmem překvapíte všechny strávníky. Roman Paulus vám v Kulinářské akademii Lidlu ukáže, jak cuketové květy naplnit a usmažit a jakou přílohou doplnit jejich jemnou chuť. Určitě tento recept vyzkoušejte.

Recept na smažené cuketové květy

Suroviny

  • 4 květy cukety
  • 150 g ricotty
  • čerstvá bazalka
  • hrst sušených rajčat v oleji

Těstíčko

  • 180 g hladké mouky Castello
  • 2 vejce „M“
  • 13 g kypřícího prášku do pečiva Castello
  • 200 ml suchého bílého vína Soave
  • rostlinný olej na smažení

Rajčatová salsa

  • 250 g rajčat
  • 4 stroužky česneku
  • čerstvá bazalka
  • extra panenský olivový olej

Postup

Ricottu smícháme s nakrájenou bazalkou, osolíme, opepříme a přidáme na kostky nakrájená sušená rajčata. Hotovou nádivku naplníme do cukrářského sáčku.

Ze stonků cuketových květů odřízneme tvrdé koncovky a stonky nařízneme. Květ otevřeme, odlomíme blizny a pomocí sáčku naplníme sýrovou nádivkou. Květ uzavřeme, obalíme v těstíčku a smažíme v rozehřátém oleji dokřupava.

Po usmažení položíme na papírovou utěrku, aby okapal přebytečný tuk, a osolíme.

Rajčatová salsa

V rozpálené pánvi s olivovým olejem orestujeme nasekaný česnek. Přidáme oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a podusíme na mírném plameni. Před dokončením přidáme nakrájenou bazalku.

Servírování

Podáváme jako přílohu nebo teplý předkrm s omáčkou z čerstvých rajčat.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.