Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Šípková marmeláda je skvělá pochoutka a není proto divu, že ji šéfkuchař Roman Paulus řadí mezi své nejoblíbenější. Abyste si šípkový džem mohli připravit i sami doma, nepotřebujete mnoho jiného než šípky, cukr a kyselinu citronovou. Ve video receptu se dozvíte, jak zralé šípky mají ideálně být, jak je připravit na vaření, i jak rozvařenou dužinu následně rozmixovat, aby měl džem co nejlepší konzistenci. Nakonec si na něm pochutnáte nejvíce jen tak na chlebu s máslem nebo třeba s pečeným divočákem či jinou zvěřinou.

Recept na šípkový džem

Potřebujeme:  ruční mixér, kovové sítko, sklenice

Suroviny:

  • 1,5 kg šípků
  • asi 2 l vody
  • 300 g cukru
  • 20 g kyseliny citronové

Postup:

Omyté šípky s vodou důkladně rozvaříme doměkka a poté rozmixujeme. Následně ještě hmotu propasírujeme skrze jemný cedník.

Ke vzniklému pyré přidáme cukr a kyselinu citronovou a necháme je za mírného plamene rozpustit a svařit na požadovanou konzistenci.

Hotový vroucí džem plníme do vyvařených skleniček, které po uzavření otočíme víčkem dolů a necháme vychladnout.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.