
- Bramborovo-mandlové krokety
- Rizoto
- Lilkový kaviár
- Kaše z kandovaného lilku
- Falafel
- Sýrové fondue
- Jarní závitky
- Letní závitky
- Salát z grilovaného lilku
- Malinová pyramida
- Tmavý piškot na dort
- Višňový džem s citronovým tymiánem
- Vlašský salát
- Rakytníkový džem se skořicí
- Rebarborový džem
- Quinoa salát
- Čočkový salát
- Omáčka z portského vína
- Karamelová omáčka
- Šunkové jednohubky a cuketové rolky
- Buřtguláš
- Vietnamské smažené závitky s mletým masem
- Vietnamský salát ze zelené papáji
- Pad thai nudle
Dopřejte vašemu letnímu grilování orientální nádech díky následujícímu videu z Kulinářské akademie Lidlu. Salát z grilovaného lilku podle receptu Romana Pauluse je skvělou přílohou k masu či rybám nebo se hodí jako samostatný lehký pokrm, který vás překvapí svou netradiční chutí. Jemná dužnina provoněná výrazným česnekem a doplněná sladkým granátovým jablkem tvoří chuťovou kompozici, kterou prostě musíte zkusit.
Salát z grilovaného lilku
Potřebujeme
- gril
- sítko
Suroviny:
- 1 kg grilovaného lilku
- extra panenský olivový olej
- 100 g čerstvých rajčat
- 4 stroužky česneku
- 1 červená cibule
- 2 lžíce sekané máty
- 1 citron (šťáva)
- pepř
- sůl
- granátové jablko (zrníčka) na ozdobu
Postup:
Lilek pomažeme olivovým olejem, propíchneme vidličkou a v celku grilujeme asi 20 minut. Po krátkém vychladnutí ho rozpůlíme, vydlabeme dužninu lžící a necháme jí okapat v sítku. Po chvíli smícháme s najemno nakrájeným česnekem a cibulí, na kostky nakrájenými rajčaty, nasekanou čerstvou mátou, citronovou šťávou, pepřem a solí. Zamícháme, přidáme olivový olej a podáváme v míse jako salát ozdobený zrníčky granátového jablka.
Ideálně se hodí jako příloha ke grilovaným pokrmům nebo jako samostatné jídlo třeba s pita chlebem.
Komentáře (0)
zobrazit vše