Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Potřebujete recept na rychlý a chutný salát plný bílkovin? Vyzkoušejte ten od Romana Pauluse na šťavnatý salát z grilovaného hovězího roštěnce. Je to ideální recept pro všechny milovníky masa, který v sobě skrývá spoustu výrazných chutí. Podívejte se na naše video a dozvíte se, jak hovězí roštěnec grilovat, jak ho ochutit a jaké se k němu hodí přílohy. Dresink s výraznou sladkou, slanou, kyselou a pikantní chutí bude určitě milým překvapením, ale teprve smažený lotosový kořen přidá jídlu ten pravý asijský nádech. Tak rychle ke grilu!

Salát z grilovaného hovězího roštěnce

Dresink (podle chuti)

  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 3 lžíce limetkové šťávy
  • sušené drcené chilli dle chuti
  • sůl
  • pepř

Salát

  • 500 g hovězího nízkého roštěnce
  • 8 lžic lehké sójové omáčky
  • 200 g červené cibule
  • 30 g čerstvé máty
  • 30 g čerstvého koriandru
  • 4 banánové listy
  • 20 g smažené šalotky
  • smažený lotosový kořen

Postup

Dresink

Ze všech uvedených surovin si dle chuti připravíme dresink, který by měl chutnat sladce, kysele a slaně.

Salát

Maso očistíme, nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a potřeme v lehkou sójovou omáčkou, kterou maso marinujeme. Následně okamžitě na rozpálené části grilujeme asi 2 minuty z každé strany ideálně na dřevěném uhlí. Hotové maso můžeme ihned nakrájet na tenké plátky proti vláknu, smícháme s na proužky nasekanou cibulí, natrhanou mátou, koriandrem a dresinkem.

 

Podáváme na talíř vystlaný banánovým listem, zdobíme smaženou šalotkou a smaženým lotosovým kořenem.

Komentáře (2)

  • Host

    Host
    přidáno před 138 dny
    Dobrý den, k Salátu z hovězího roštěnce prosím návštěvníky tohoto webu o reakci a sdělení, kdo má reálně k dispozici banánové listy a kořen lotosu. A vy, kteří sem recepty dáváte, prosím, uvažujte! Děkuji.

    odpověď

  • KuchniaLidla

    KuchniaLidla
    přidáno před 134 dny
    Dobrý den, rozumíme, že se nejedná o běžné suroviny, proto jsou použité spíše jako dekorace a lze jídlo připravit i bez nich. Na druhou stranu se vám v Kulinářské akademii Lidlu snažíme představovat i nové způsoby a chutě, a proto vám ukazujeme i nové zajímavé suroviny. Až někdy na takový kořen lotosu narazíte, už budete vědět, co s ním ;-) Dobrou chuť.

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.