Salát Waldorf
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Celerový salát Waldorf se skvěle hodí jako příloha, můžete ho podávat také jako samostatný chod. Roman Paulus Vám krok za krokem ukáže, jak jej připravit a poradí, čím ho můžete obohatit nebo s čím chutná nejlépe. Jeho příprava je snadná a rychlá, a proto by ho ve svých receptech měl mít každý kuchař. Podívejte se na naše video.

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

Salát Waldorf

  • 100 g řapíkatého celeru
  • 400 g celeru
  • 1 × jablko
  • 50 g zakysané smetany
  • sůl
  • pepř
  • 100 g majonézy
  • 1 × citron
  • 50 g vlašských ořechů

Orientační nutriční hodnoty

Energie

5 912 kJ / 1 412 kcal

Bílkoviny

17,70 g

Tuky

117,40 g

Vláknina

17,50 g

Sůl

2,04 g

Sacharidy

78,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Očištěný celer nastrouháme na tenké nudličky. Řapíkatý celer nakrájíme na větší kousky a jablka na kostičky, promícháme, osolíme, opepříme. Přidáme majonézu a smetanu a důkladně promícháme. Přidejte nahrubo nasekané vlašské ořechy, dochuťte citronovou šťávou a nechte chvíli odležet.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo