Šafránové těstoviny
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Šafrán má velmi intenzivní chuť, která dokáže zvýraznit pokrm i v malém množství. Jeho přidání navíc způsobí, že pokrm získá krásně žlutou barvu, obarví tedy polévky, omáčky nebo i těsto na nudle. Chuť, barva a všestranné použití tohoto nejdražšího koření světa jsou hodny jeho ceny. Díky němu na vás z talíře dýchne teplo slunce. Ne nadarmo jeho arabský název v češtině znamená „sytě žlutá“. V tomto díle Kulinářské akademie Lidlu se dozvíte, jak připravit domácí šafránové těstoviny, Roman Paulus se s vámi navíc podělí o recept na rychlou smetanovou omáčku, která se k šafránovým těstovinám výborně hodí.

Tagy

Vegetarián

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Šafránové těstoviny

  • 200 g italské mouky semolina
  • 2 × vejce extra panenský olivový olej
  • šafránový rozvar
  • česnek
  • cuketa
  • bílé víno nebo vermut
  • sůl
  • pepř
  • smetana
  • čerstvá bazalka
  • cherry rajčata
  • parmezán

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 180 kJ / 999 kcal

Bílkoviny

38,40 g

Tuky

27,20 g

Vláknina

7,80 g

Sůl

0,40 g

Sacharidy

146,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Semolinu, vejce, pár kapek olivového oleje a šafránovou esenci smíchejte v kuchyňském robotu, až se vytvoří hrudkovité těsto. Těsto přendejte na pracovní desku a ještě propracujte rukama. Z těsta vytvarujte bochánek, zabalte do potravinářské fólie a vložte na půl hodiny do lednice odpočinout.

02.Odkrojte kousek těsta, posypejte moukou, vytvarujte menší placku a vyválejte pomocí strojku na těstoviny na širší plát. Těsto přeložte a opět vložte do strojku. Otvor ve strojku postupně zužujte, až získáte opravdu tenký plát. Pomocí strojku nakrájejte nudle nebo jiný požadovaný druh. Vzniklé těstoviny opět poprašte moukou a vařte ve vroucí osolené vodě asi 2 minuty al dente.

03.V rozehřáté pánvi s olivovým olejem orestujte dozlatova na plátky nakrájený česnek. Přidejte cuketu nakrájenou na tenké nudličky a podlijte bílým vínem nebo vermutem. Osolte a opepřete, přilijte smetanu a přidejte nasekanou čerstvou bazalku. Uvařené těstoviny vložte do pánve, přidejte na čtvrtiny nakrájená cherry rajčata a promíchejte. Podávejte s hoblinkami parmezánu ozdobené snítkou čerstvé bazalky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo