Kuchyně
Italská
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Šafrán má velmi intenzivní chuť, která dokáže zvýraznit pokrm i v malém množství. Jeho přidání navíc způsobí, že pokrm získá krásně žlutou barvu, obarví tedy polévky, omáčky nebo i těsto na nudle. Chuť, barva a všestranné použití tohoto nejdražšího koření světa jsou hodny jeho ceny. Díky němu na vás z talíře dýchne teplo slunce. Ne nadarmo jeho arabský název v češtině znamená „sytě žlutá“. V tomto díle Kulinářské akademie Lidlu se dozvíte, jak připravit domácí šafránové těstoviny, Roman Paulus se s vámi navíc podělí o recept na rychlou smetanovou omáčku, která se k šafránovým těstovinám výborně hodí.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 180 kJ / 999 kcal
Bílkoviny
38,40 g
Tuky
27,20 g
Vláknina
7,80 g
Sůl
0,40 g
Sacharidy
146,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Semolinu, vejce, pár kapek olivového oleje a šafránovou esenci smíchejte v kuchyňském robotu, až se vytvoří hrudkovité těsto. Těsto přendejte na pracovní desku a ještě propracujte rukama. Z těsta vytvarujte bochánek, zabalte do potravinářské fólie a vložte na půl hodiny do lednice odpočinout.
02.Odkrojte kousek těsta, posypejte moukou, vytvarujte menší placku a vyválejte pomocí strojku na těstoviny na širší plát. Těsto přeložte a opět vložte do strojku. Otvor ve strojku postupně zužujte, až získáte opravdu tenký plát. Pomocí strojku nakrájejte nudle nebo jiný požadovaný druh. Vzniklé těstoviny opět poprašte moukou a vařte ve vroucí osolené vodě asi 2 minuty al dente.
03.V rozehřáté pánvi s olivovým olejem orestujte dozlatova na plátky nakrájený česnek. Přidejte cuketu nakrájenou na tenké nudličky a podlijte bílým vínem nebo vermutem. Osolte a opepřete, přilijte smetanu a přidejte nasekanou čerstvou bazalku. Uvařené těstoviny vložte do pánve, přidejte na čtvrtiny nakrájená cherry rajčata a promíchejte. Podávejte s hoblinkami parmezánu ozdobené snítkou čerstvé bazalky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT