Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Tenhle recept jednoduše musíte umět! Šéfkuchař Roman Paulus připravil video návod na základní rajčatovou omáčku, která vám otevře dveře k stovkám dalších receptů italské kuchyně. Potřebujete na ni prakticky jen pět surovin – olivový olej, česnek, čili, bílé víno a sekaná rajčata. K dochucení postačí pepř, sůl a bazalka. Povařenou omáčku buď můžete nechat tak, jak je, nebo ji propasírovat, jak to zvolil Roman Paulus. Jednoduchá tomatová omáčka chutná výborně s rybou, červeným i bílým masem a se všemi druhy těstovin, na které si vzpomenete.

Recept na rychlou rajčatovou omáčku

 

Potřebujeme:   kovové sítko

Suroviny:

  • 50 ml extra panenského olivového oleje
  • 6 stroužků česneku
  • 1 pálivá paprička
  • 75 ml suchého bílého vína
  • 400 g (1 plechovka) krájených rajčat
  • sůl
  • pepř
  • 6 čerstvých lístků bazalky

Postup:

V rozehřátém hrnci s olivovým olejem orestujeme česnek nasekaný nadrobno. Jakmile lehce zezlátne, přidáme nadrobno nasekanou pálivou papričku, promícháme, podlijeme bílým vínem a necháme svařit. Přidáme sekaná rajčata, osolíme, opepříme a povaříme na mírném ohni 10–15 minut. Poté omáčku propasírujeme a nakonec přidáme nasekané lístky bazalky a pár kapek olivového oleje.

K čemu se hodí rajčatová omáčka?

Nejčastěji ji využijete při přípravě těstovin. Hodí se na rychlou večeři s fusilli po příchodu z práce, jednoduchý oběd s plněnými raviolami do krabičky, lahodné lasagne na druhý den nebo netradiční bramborovo-tvarohové knedlíky s medvědím česnekem. Zkrátka se vyplatí mít doma plechovku rajčat a umět z ní kdykoli vytvořit univerzální rychlou rajčatovou omáčku, která navíc skvěle chutná.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.