Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Pesto z rukoly a bazalky má díky citronové kůře, která se do pesta přidává, skvělou osvěžující chuť. Proto Vám doporučujeme připravit jej na letní grilovačku, skvěle se hodí ke grilované zelenině, zejména cuketě nebo paprice. Pesto uchovávejte v lednici, zde Vám vydrží dokonce až několik týdnů, i když si můžete být jisti, že zmizí mnohem dřív.

 

Recept na přípravu rukolovo-bazalkového pesta

Suroviny:

  • 1 stroužek česneku
  • 50 g rukoly
  • ½ svazku bazalky
  • 1 citron (kůra)
  • 30 g lískových ořechů
  • 50 ml lněného oleje
  • 2 lžíce pecorina
  • sůl
  • pepř
  • 50 ml extra panenského olivového oleje

Postup:

Česnek nakrájejte na plátky a vložte do mixéru. Přidejte nakrájenou rukolu a bazalku, nastrouhanou citronovou kůru, lískové ořechy, přilijte lněný olej, osolte, opepřete a rozmixujte. Přidejte nastrouhaný sýr pecorino a opět rozmixujte. Dejte do misky, zalijte trochou olivového oleje a skladujte v lednici (až několik týdnů).

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.