
podívejte se na video
Pesto z rukoly a bazalky má díky citronové kůře, která se do pesta přidává, skvělou osvěžující chuť. Proto vám doporučujeme připravit jej na letní grilovačku, skvěle se hodí ke grilované zelenině, zejména cuketě nebo paprice. Pesto uchovávejte v lednici, zde Vám vydrží dokonce až několik týdnů, i když si můžete být jisti, že zmizí mnohem dřív.
Recept na přípravu rukolovo-bazalkového pesta
Suroviny:
- 1 stroužek česneku
- 50 g rukoly
- ½ svazku bazalky
- 1 citron (kůra)
- 30 g lískových ořechů
- 50 ml lněného oleje
- 2 lžíce pecorina
- sůl
- pepř
- 50 ml extra panenského olivového oleje
Postup:
Česnek nakrájíme na plátky a vložíme do mixéru. Přidáme nakrájenou rukolu a bazalku, nastrouhanou citronovou kůru, lískové ořechy, přilijte lněný olej, osolíme, opepříme a rozmixujeme. Přidáme nastrouhaný sýr pecorino a opět rozmixujeme. Dáme do misky, zalijeme trochou olivového oleje a skladujeme v lednici (až několik týdnů).
Komentáře (0)
zobrazit vše