Restovaný lilek
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Evropská

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Než začnete s lilkem pracovat, pořádně jej osolte a nechte tzv. vypotit. Tím ho zbavíte vody a typické hořké chutě. Podívejte se na trik Romana Pauluse, jak rychle a snadno připravit restovaný lilek se zeleninou provoněný čerstvými bylinkami. Můžete ho podávat jako přílohu k obědu nebo jako teplý salát k večeři.

Tagy

Vegan

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Lilek nakrájejíme na plátky, osolíme a necháme „vypotit“. Po 5 - 10 minutách lilek důkladně osušíme ubrouskem a nakrájejíme na menší kousky.

02.V rozehřáté pánvi s olivovým olejem lilek ze všech stran opečeme, přidáme rozmáčklé stroužky česneku, větvičku rozmarýnu a tymiánu, papriku nakrájenou na kostky a opepříme. Přidáme nakrájenou pálivou papričku a zakápneme trochou balsamica. Přidáme pórek nakrájený na kolečka a cherry rajčata rozkrojená na poloviny, nakonec vmícháme nasekanou bazalku a podáváme.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo