
- Cibule na několik způsobů
- Jak oloupat chřest?
- Jak oloupat grilovanou papriku?
- Jak snadno oloupat rajče?
- Jak dobře ugrilovat papriku?
- Pečený česnek
- Jak uvařit zelený chřest
- Řapíkatý celer
- Dýně
- Květák
- Petrželové chipsy
- Fenykl
- Olivová tapenáda
- Celer
- Dip z pečených paprik
- Domácí sušená rajčata
- Krémový špenát
- Restovaný lilek
- Mrkev
- Topinambury
- Baba ganoush
- Zelenina ve sladkokyselém nálevu
- Ratatouille
- Zapečené ratatouille
- Zkaramelizovaná cibule se zeleným pepřem
- Vídeňská cibulka
- Česnekové chipsy
- Blanšírování
- Dýňová pomazánka
- Pomazánka z černého kořene a uzeného lososa
- Grilovaná zelenina
- Kaše ze sladkých brambor
- Nakládaná dýně
- Jak zpracovat růžičkovou kapustu
- Rebarbora a rychlý rebarborový kompot
- Grilovaný chřest se sezamovým dresinkem
- Drobenka a rebarborový crumble
- Marinovaný zázvor
Než začnete s lilkem pracovat, pořádně jej osolte a nechte tzv. vypotit. Tím ho zbavíte vody a typické hořké chutě. Podívejte se na trik Romana Pauluse, jak rychle a snadno připravit restovaný lilek se zeleninou provoněný čerstvými bylinkami. Můžete ho podávat jako přílohu k obědu nebo jako teplý salát k večeři.
Na přípravu restovaného lilku se zeleninou potřebujete
- lilek
- červenou papriku
- pálivou papričku
- pórek
- česnek
- cherry rajčata
- olivový olej
- balsamico
- tymián
- rozmarýn
- bazalku
- sůl
- pepř
Lilek nakrájejíme na plátky, osolíme a necháme „vypotit“. Po 5 - 10 minutách lilek důkladně osušíme ubrouskem a nakrájejíme na menší kousky.
V rozehřáté pánvi s olivovým olejem lilek ze všech stran opečeme, přidáme rozmáčklé stroužky česneku, větvičku rozmarýnu a tymiánu, papriku nakrájenou na kostky a opepříme. Přidáme nakrájenou pálivou papričku a zakápneme trochou balsamica. Přidáme pórek nakrájený na kolečka a cherry rajčata rozkrojená na poloviny, nakonec vmícháme nasekanou bazalku a podáváme.
Komentáře (1)
N
přidáno před 268 dny
Skvělý recept
odpověď
zobrazit vše