Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Než začnete s lilkem pracovat, pořádně jej osolte a nechte tzv. vypotit. Tím ho zbavíte vody a typické hořké chutě. Podívejte se na trik Romana Pauluse, jak rychle a snadno připravit restovaný lilek se zeleninou provoněný čerstvými bylinkami. Můžete ho podávat jako přílohu k obědu nebo jako teplý salát k večeři. 
 

Na přípravu restovaného lilku se zeleninou potřebujete: lilek, červenou papriku, pálivou papričku, pórek, česnek, cherry rajčata, olivový olej, balsamico, tymián, rozmarýn, bazalku, sůl, pepř.

Lilek nakrájejte na plátky, osolte a nechte „vypotit“. Po 5 - 10 minutách lilek důkladně osušte ubrouskem a nakrájejte na menší kousky.

V rozehřáté pánvi s olivovým olejem lilek ze všech stran opečte, přidejte rozmáčklé stroužky česneku, větvičku rozmarýnu a tymiánu, papriku nakrájenou na kostky a opepřete. Přidejte nakrájenou pálivou papričku a zakápněte trochou balsamica. Přidejte pórek nakrájený na kolečka a cherry rajčata rozkrojená na poloviny. Nakonec vmíchejte nasekanou bazalku a podávejte.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.