Kuchyně
Evropská
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Než začnete s lilkem pracovat, pořádně jej osolte a nechte tzv. vypotit. Tím ho zbavíte vody a typické hořké chutě. Podívejte se na trik Romana Pauluse, jak rychle a snadno připravit restovaný lilek se zeleninou provoněný čerstvými bylinkami. Můžete ho podávat jako přílohu k obědu nebo jako teplý salát k večeři.
01.Lilek nakrájejíme na plátky, osolíme a necháme „vypotit“. Po 5 - 10 minutách lilek důkladně osušíme ubrouskem a nakrájejíme na menší kousky.
02.V rozehřáté pánvi s olivovým olejem lilek ze všech stran opečeme, přidáme rozmáčklé stroužky česneku, větvičku rozmarýnu a tymiánu, papriku nakrájenou na kostky a opepříme. Přidáme nakrájenou pálivou papričku a zakápneme trochou balsamica. Přidáme pórek nakrájený na kolečka a cherry rajčata rozkrojená na poloviny, nakonec vmícháme nasekanou bazalku a podáváme.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT