Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Rebarborová limonáda je skvělá a netradiční. Jak si připravit rychlý sirup z rebarbory, abyste si ji mohli kdykoli dopřát, vám prozradí Roman Paulus v Kulinářské akademii Lidlu. Přidejte kousek zázvoru, nalijte do pěkných lahví a otázku, jak zpracovat rebarboru, máte vyřešenou. Stačí pak jen kdykoli nabídnout hostům lahodnou a jednoduchou ovocnou limonádu a budete za hvězdu v širokém okolí.

Recept na rebarborový sirup

Potřebujeme:  lahve na sirup, mixér, cedník

Suroviny

Sirup

  • 1 kg rebarbory
  • 250 g krupicového cukru
  • 250 ml vody
  • ½ citronu (šťáva)
  • 1 lžička kyseliny citronové
  • 4 větší kousky zázvoru

Rebarborová limonáda

  • led
  • rebarborový sirup
  • čerstvá máta
  • voda nebo sodovka

Postup

Sirup

Rebarboru omyjeme, nakrájíme na 1 centimetr tlusté špalíčky, dáme do hrnce se zbytkem surovin, promícháme a na mírném plameni vaříme asi 30 minut, dokud rebarbora nezměkne.

Ke konci vyndáme kousky zázvoru. Základ na džem rozmixujeme, propasírujeme a naplníme do lahví. Skladujeme v lednici.

Rebarborová limonáda

Do sklenice dáme kostky ledu, na které podle chuti nalijeme sirup, natrháme lístky máty a naředíme pramenitou vodu nebo sodovku. Ozdobíme mátou.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.