Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Rebarbora a rychlý rebarborový kompot

Co vám připomíná chuť rebarbory? Většina lidí má spojenou rebarboru (a rebarborový koláč) s létem, ale málokdo s ní umí pracovat. Je to přitom tak jednoduché. Šéfkuchař Roman Paulus připravil snadný přehled o tom, jak syrovou rebarboru zpracovat, proč si dát pozor na její listy, jak ji loupat a co se dá s rebarborovými slupkami udělat. Nakonec vám také ukáže snadný rebarborový kompot s jahodami. Ten chutná skvěle jako dezert (samostatně nebo s vanilkovou zmrzlinou) nebo jako netradiční příloha, třeba k pečenému kuřeti.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
2

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Rychlý rebarborový kompot

  • 2 × velké řapíky rebarbory
  • l vody
  • 3 × lžíce krupicového cukru
  • 2 × sáčky ovocného čaje
  • špetka skořice
  • 12 × jahod
  • čerstvá meduňka na ozdobu

POSTUP

Rebarboru oloupeme a nakrájíme na menší kousky.

Do vroucí vody dáme cukr, slupky rebarbory, sáčky čaje a 5–8 minut vaříme. Poté vývar scedíme a do horkého nálevu vložíme syrové kousky rebarbory. Pomalu vaříme 20–25 vteřin, pak vypneme plamen a pod pokličkou necháme 6–10 minut pomalu dojít do změknutí. Nakonec přidáme špetku skořice.

Teplý kompot servírujeme v misce s čerstvými nakrájenými jahodami a lístky meduňky na ozdobu. K podávání můžeme přidat i kopeček zmrzliny.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU