Kuchyně
Česká, Slovenská, Indická
Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Co vám připomíná chuť rebarbory? Většina lidí má spojenou rebarboru (a rebarborový koláč) s létem, ale málokdo s ní umí pracovat. Je to přitom tak jednoduché. Šéfkuchař Roman Paulus připravil snadný přehled o tom, jak syrovou rebarboru zpracovat, proč si dát pozor na její listy, jak ji loupat a co se dá s rebarborovými slupkami udělat. Nakonec vám také ukáže snadný rebarborový kompot s jahodami. Ten chutná skvěle jako dezert (samostatně nebo s vanilkovou zmrzlinou) nebo jako netradiční příloha, třeba k pečenému kuřeti.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
498 kJ / 119 kcal
Bílkoviny
1,40 g
Tuky
0,40 g
Vláknina
3,20 g
Sůl
0,00 g
Sacharidy
28,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Rebarboru oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
02.Do vroucí vody dáme cukr, slupky rebarbory, sáčky čaje a 5–8 minut vaříme. Poté vývar scedíme a do horkého nálevu vložíme syrové kousky rebarbory. Pomalu vaříme 20–25 vteřin, pak vypneme plamen a pod pokličkou necháme 6–10 minut pomalu dojít do změknutí. Nakonec přidáme špetku skořice.
03.Teplý kompot servírujeme v misce s čerstvými nakrájenými jahodami a lístky meduňky na ozdobu. K podávání můžeme přidat i kopeček zmrzliny.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT