Ratatouille
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Francouzská

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Bez ohledu na to, zda podáváte ratatouille samostatně nebo jako přílohu k masitému pokrmu, provoní celý váš byt nezaměnitelné zeleninové aroma. Toto klasické francouzské jídlo má dlouhou tradici, avšak přesný recept neexistuje. Liší se vesnici od vesnice, rodinu od rodiny. Ratatouille je dokonalý nápad na oběd v parném letním dnu. Lehce restovaná a podušená zelenina uspokojí i jazýček těch největších gurmánů, navíc díky různobarevným druhům, které se používají, pokrm i skvěle vypadá. V následujícím videu Kulinářské akademii Lidlu se dozvíte, jak připravit skvělé ratatouille a proč je lepší restovat lilek samostatně.



Tagy

Food Piknik 2022

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Ratatouille

  • olivový olej
  • cibule
  • česnek
  • lilek
  • žlutá a červená paprika
  • cuketa
  • čerstvý tymián
  • čerstvá bazalka
  • čerstvá rajčata
  • pepř
  • sůl

Orientační nutriční hodnoty

Energie

0 kJ /

Bílkoviny

0,00 g

Tuky

0,00 g

Vláknina

0,00 g

Sůl

0,00 g

Sacharidy

0,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V mírně rozehřáté pánvi s olivovým olejem orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli a česnek nakrájený na plátky.

02.Lilek nakrájíme na kostky a opečeme v jiné pánvi s větším množstvím olivového oleje, olej můžeme v průběhu orestování přilévat.

03.Po chvíli přidáme do pánve s cibulí a česnekem žlutou a červenou papriku nakrájenou na kostky a zarestujeme. Přidáme cuketu, osolíme, opepříme a přidáme svazek čerstvého tymiánu a bazalky, oloupaná a na kostky nakrájená rajčata a také orestovaný lilek. Stáhneme na mírný plamen, přikryjeme pokličkou a dusíme tak, aby zelenina byla měkká, ale stále křupavá (10-15 minut).

04.Před dokončením vmícháme čerstvou nakrájenou bazalku. Podáváme ozdobené snítkou bazalky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo