
- Cibule na několik způsobů
- Jak oloupat chřest?
- Jak oloupat grilovanou papriku?
- Jak snadno oloupat rajče?
- Jak dobře ugrilovat papriku?
- Pečený česnek
- Jak uvařit zelený chřest
- Řapíkatý celer
- Dýně
- Květák
- Petrželové chipsy
- Fenykl
- Olivová tapenáda
- Celer
- Dip z pečených paprik
- Domácí sušená rajčata
- Krémový špenát
- Restovaný lilek
- Mrkev
- Topinambury
- Baba ganoush
- Zelenina ve sladkokyselém nálevu
- Ratatouille
- Zapečené ratatouille
- Zkaramelizovaná cibule se zeleným pepřem
- Vídeňská cibulka
- Česnekové chipsy
- Blanšírování
- Dýňová pomazánka
- Pomazánka z černého kořene a uzeného lososa
- Grilovaná zelenina
- Kaše ze sladkých brambor
- Nakládaná dýně
- Jak zpracovat růžičkovou kapustu
- Rebarbora a rychlý rebarborový kompot
- Grilovaný chřest se sezamovým dresinkem
- Drobenka a rebarborový crumble
Bez ohledu na to, zda podáváte ratatouille samostatně nebo jako přílohu k masitému pokrmu, provoní celý váš byt nezaměnitelné zeleninové aroma. Toto klasické francouzské jídlo má dlouhou tradici, avšak přesný recept neexistuje. Liší se vesnici od vesnice, rodinu od rodiny. Ratatouille je dokonalý nápad na oběd v parném letním dnu. Lehce restovaná a podušená zelenina uspokojí i jazýček těch největších gurmánů, navíc díky různobarevným druhům, které se používají, pokrm i skvěle vypadá. V následujícím videu Kulinářské akademii Lidlu se dozvíte, jak připravit skvělé ratatouille a proč je lepší restovat lilek samostatně.
Recept na ratatouille
Suroviny
- olivový olej
- cibule
- česnek
- lilek
- žlutá a červená paprika
- cuketa
- čerstvý tymián
- čerstvá bazalka
- čerstvá rajčata
- sůl
- pepř
Postup
V mírně rozehřáté pánvi s olivovým olejem orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli a česnek nakrájený na plátky.
Lilek nakrájíme na kostky a opečeme v jiné pánvi s větším množstvím olivového oleje, olej můžeme v průběhu orestování přilévat.
Po chvíli přidáme do pánve s cibulí a česnekem žlutou a červenou papriku nakrájenou na kostky a zarestujeme. Přidáme cuketu, osolíme, opepříme a přidáme svazek čerstvého tymiánu a bazalky, oloupaná a na kostky nakrájená rajčata a také orestovaný lilek. Stáhneme na mírný plamen, přikryjeme pokličkou a dusíme tak, aby zelenina byla měkká, ale stále křupavá (10-15 minut).
Před dokončením vmícháme čerstvou nakrájenou bazalku. Podáváme ozdobené snítkou bazalky.
Komentáře (0)
zobrazit vše