Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Bez ohledu na to, zda podáváte ratatouille samostatně nebo jako přílohu k masitému pokrmu, provoní celý váš byt nezaměnitelné zeleninové aroma. Toto klasické francouzské jídlo má dlouhou tradici, avšak přesný recept neexistuje. Liší se vesnici od vesnice, rodinu od rodiny. Ratatouille je dokonalý nápad na oběd v parném letním dnu. Lehce restovaná a podušená zelenina uspokojí i jazýček těch největších gurmánů, navíc díky různobarevným druhům, které se používají, pokrm i skvěle vypadá. V následujícím videu Kulinářské akademii Lidlu se dozvíte, jak připravit skvělé ratatouille a proč je lepší restovat lilek samostatně.

Recept na ratatouille

Suroviny

  • olivový olej
  • cibule
  • česnek
  • lilek
  • žlutá a červená paprika
  • cuketa
  • čerstvý tymián
  • čerstvá bazalka
  • čerstvá rajčata
  • sůl
  • pepř

Postup

V mírně rozehřáté pánvi s olivovým olejem orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli a česnek nakrájený na plátky.

Lilek nakrájíme na kostky a opečeme v jiné pánvi s větším množstvím olivového oleje, olej můžeme v průběhu orestování přilévat.

Po chvíli přidáme do pánve s cibulí a česnekem žlutou a červenou papriku nakrájenou na kostky a zarestujeme. Přidáme cuketu, osolíme, opepříme a přidáme svazek čerstvého tymiánu a bazalky, oloupaná a na kostky nakrájená rajčata a také orestovaný lilek. Stáhneme na mírný plamen, přikryjeme pokličkou a dusíme tak, aby zelenina byla měkká, ale stále křupavá (10-15 minut).

Před dokončením vmícháme čerstvou nakrájenou bazalku. Podáváme ozdobené snítkou bazalky.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.