Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Začátečník
Energie
0 kJ /
Bílkoviny
0,00 g
Tuky
0,00 g
Vláknina
0,00 g
Sůl
0,00 g
Sacharidy
0,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Z bobulí rakytníku vylisujeme šťávu, kterou přelijeme do hrnce a přidáme cukr.
02.Na mírném plameni za stálého míchání zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Sirup však nevaříme a plamen vypneme hned, jak bude cukr rozpuštěný, aby se zachovalo maximum vitaminů.
03.Hotový sirup plníme do lahví tak, aby se dal kdykoli snadno protřepat a skladujeme v lednici.
04.Ke snadné přípravě limonády nám bude skačit sklenice, do které dáme led, hotový sirup podle chuti, narthané lístky čerstvé máty a zalijeme vodou nebo sodovkou. Stačí už jen ozdobit pěkným brčkem a vychutnáváme sladký přísun vitaminů.
Rakytník můžete použít i zmrazený. V takovém případě ho nechte nejdříve rozmrazit a teprve potom ho odšťavněte.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT