Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Dopřejte dětem i celé rodině vitamínovou bombu v podobě snadného rakytníkového sirupu. Vylisovaná šťáva pomáhá v boji proti nachlazení, chřipce a proti bolestem v krku, které na podzim čekají na každém rohu. Jak se bránit pomocí přírody vám prozradí Roman Paulus v následujícím receptu Kulinářské akademie Lidlu. Rovnou přidá i tipy jak chutný sirup skladovat a jak připravit rychlou rakytníkovou limonádu. Vyzbrojte se na podzim a připravte si s námi oranžový elixír se skrytou silou superhrdiny vitaminu C.

Recept na rakytníkový sirup

Potřebujeme: šnekový odšťavňovač, sklenice na sirup, trychtýř

Suroviny:

  • 0,5 l šťávy z rakytníku
  • 500 g krupicového cukru

Postup:

Z bobulí rakytníku vylisujeme šťávu, kterou přelijeme do hrnce a přidáme cukr.

Na mírném plameni za stálého míchání zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Sirup však nevaříme a plamen vypneme hned, jak bude cukr rozpuštěný, aby se zachovalo maximum vitaminů.

Hotový sirup plníme do lahví tak, aby se dal kdykoli snadno protřepat a skladujeme v lednici.

Ke snadné přípravě limonády nám bude skačit sklenice, do které dáme led, hotový sirup podle chuti, narthané lístky čerstvé máty a zalijeme vodou nebo sodovkou. Stačí už jen ozdobit pěkným brčkem a vychutnáváme sladký přísun vitaminů.

TIP: Rakytník můžete použít i zmrazený. V takovém případě ho nechte nejdříve rozmrazit a teprve potom ho odšťavněte.

Komentáře (2)

  • Já


    přidáno před 26 dny
    Rakytníková slivovice to je paráda.

    odpověď

  • KuchniaLidla

    KuchniaLidla
    přidáno před 24 dny
    Dobrý den, no to je skvělý nápad! Děkujeme za tip a přejeme hezký den :-)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.