Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Nevíte, jak využít rakytník a do sirupu se vám nechce? Udělejte džem! Přidejte hřejivou skořici, exotický kardamon, zahustěte hruškami a obzvláštněte kostkami z jablek. Jak na to vám prozradí Roman Paulus v receptu Kulinářské akademie Lidlu. Navíc přidá tip, jak udělat džem bez chemie, jak připravit sklenice a jak snadno plnit hustou marmeládu do malých skleniček. Dopřeje si k snídani pořádnou dávku vitaminů třeba na palačinkách!

Recept na rakytníkový džem se skořicí

Potřebujeme: šnekový odšťavňovač, sklenice na džem

Suroviny

  • 1 l šťávy z rakytníku
  • 500 g krupicového cukru
  • 600 g hrušek
  • 2 tyčinky skořice 
  • 16 celých tobolek kardamomu
  • 600 g jablek

Postup

Z bobulí rakytníku vylisujeme šťávu, kterou přelijeme do hrnce a přidáme cukr.

Přidáme nastrouhané hrušky, celou skořici, tobolky kardamonu a na kostky nakrájená oloupaná jablka. Svaříme 15-20 minut na potřebnou hustotu a nakonec vyndáme skořici.

Hotový džem naplníme do vyvařených sklenic a necháme vychladnout dnem vzhůru. Skladujeme v temnu a chladu až několik let.

TIP: Rakytník můžete použít i zmrazený. V takovém případě ho nechte nejdříve rozmrazit a teprve potom odšťavněte.

TIP: Abychom zjistili, jestli už má džem správnou hustotu, dáme trochu na talířek, necháme zchladit v lednici a vyzkoušíme.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.