Kuchyně
Česká
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Profesionál
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
6 383 kJ / 1 525 kcal
Bílkoviny
126,20 g
Tuky
25,70 g
Vláknina
22,20 g
Sůl
2,89 g
Sacharidy
172,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Na rozpáleném olivovém oleji orestujeme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky, po chvíli přidáme najemno nasekanou šalotku, následně nahrubo mleté kančí maso, sůl a pepř. Po důkladném orestování přidáme sekaná rajčata, koření (bobkový list, celý pepř, nové koření) zabalené v plátýnku, provázkem svázané bylinky (rozmarýn a tymián), červené víno a necháme asi 5 minut vařit.
02.Přidáme omáčku demi-glace a dusíme do měkka podle potřeby 1-2 hodiny.
03.TIP: Jak připravit vývar demi-glace se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu zde.
04.Mezitím si dle návodu uvaříme těstoviny a orestujeme lišky na olivovém oleji, ochucenými česnekem, špičkami rozmarýnu, solí a pepřem.
05.Hotovou masovou směs smícháme s vařenými těstovinami a nasekanou čerstvou listovou petrželí. Podáváme ve velké míse spolu s houbami a posypané hoblinkami parmezánu.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT