Ragú z divočáka s liškami na česneku

play Přehrát video recept
Ragú z divočáka s liškami na česneku
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Co takhle masové ragú s těstovinami a čerstvými houbami k večeři? Když navíc použijete mletou kančí krkovici, lahodné lišky, kořenovou zeleninu, dobré červené víno, voňavé koření a parmezán dostanete osvědčený recept z divočáka, na který budete ještě dlouho vzpomínat. Šéfkuchař Roman Paulus vám ve videu Kulinářské akademie Lidlu ukáže, jak na to. Prozradí i triky jako, jaké koření se k divočině hodí, jak dlouho divoké prase vařit a čím kančí ragú podlít. Pokud se vám do ruky dostalo mleté maso z divokého prasete, už máte jasno, jak ho zpracovat. A pokud ne, nemusíte zoufat, protože recept můžete připravit i z klasického vepřového ?. Dobrou chuť.

Tagy

Nedělní oběd

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Recept na ragú z divočáka s liškami na česneku

  • extra panenský olivový olej
  • 65 g mrkve
  • 65 g petržele
  • 70 g celeru
  • 50 g červené šalotky
  • 400 g mleté kančí krkovice
  • sůl
  • pepř
  • 100 g sekaných oloupaných rajčat
  • 2 × bobkové listy
  • 4 × kuličky celého černého pepře
  • 1 × kulička nového koření
  • větvička čerstvého rozmarýnu
  • svazek čerstvého tymiánu
  • 100 ml červeného vína
  • 250 ml omáčky demi-glace
  • 350 g vařených těstovin
  • 4 × stroužky česneku
  • 200 g čerstvých lišek
  • čerstvá listová petržel
  • hoblinky parmezánu na ozdobu

Orientační nutriční hodnoty

Energie

6 383 kJ / 1 525 kcal

Bílkoviny

126,20 g

Tuky

25,70 g

Vláknina

22,20 g

Sůl

2,89 g

Sacharidy

172,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Na rozpáleném olivovém oleji orestujeme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky, po chvíli přidáme najemno nasekanou šalotku, následně nahrubo mleté kančí maso, sůl a pepř. Po důkladném orestování přidáme sekaná rajčata, koření (bobkový list, celý pepř, nové koření) zabalené v plátýnku, provázkem svázané bylinky (rozmarýn a tymián), červené víno a necháme asi 5 minut vařit.

02.Přidáme omáčku demi-glace a dusíme do měkka podle potřeby 1-2 hodiny.

03.TIP: Jak připravit vývar demi-glace se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu zde.

04.Mezitím si dle návodu uvaříme těstoviny a orestujeme lišky na olivovém oleji, ochucenými česnekem, špičkami rozmarýnu, solí a pepřem.

05.Hotovou masovou směs smícháme s vařenými těstovinami a nasekanou čerstvou listovou petrželí. Podáváme ve velké míse spolu s houbami a posypané hoblinkami parmezánu.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo