
- Jak připravit grilovaný steak
- Základní typy steaků na gril
- Konfitování masa
- Jak používat vpichový teploměr
- Šneci po burgundsku
- Žabí stehýnka
- Jak vykostit křepelku
- Plněná křepelka
- Jak naporcovat křepelku
- Trhané vepřové maso v burgerové housce
- Grilované baby kuře s citronem a tymiánem
- Steak Tomahawk
- Grilované jehněčí kotletky s tandoori a jogurtem
- Jak vykostit srnčí hřbet
- Ragú z divočáka s liškami na česneku
- Pečený srnčí hřbet na přírodno
- Srnčí hřbet pečený v kapustovém listu
- Kanec se šípkovou omáčkou
- Roast beef – pečený roštěnec
- Pečená jehněčí kýta
- Dušené jehněčí koleno
Co takhle masové ragú s těstovinami a čerstvými houbami k večeři? Když navíc použijete mletou kančí krkovici, lahodné lišky, kořenovou zeleninu, dobré červené víno, voňavé koření a parmezán dostanete osvědčený recept z divočáka, na který budete ještě dlouho vzpomínat. Šéfkuchař Roman Paulus vám ve videu Kulinářské akademie Lidlu ukáže, jak na to. Prozradí i triky jako, jaké koření se k divočině hodí, jak dlouho divoké prase vařit a čím kančí ragú podlít. Pokud se vám do ruky dostalo mleté maso z divokého prasete, už máte jasno, jak ho zpracovat. A pokud ne, nemusíte zoufat, protože recept můžete připravit i z klasického vepřového 😉. Dobrou chuť.
Recept na ragú z divočáka s liškami na česneku
Potřebujeme: plátno, provázek, škrabku
Suroviny:
- extra panenský olivový olej
- 65 g mrkve
- 65 g petržele
- 70 g celeru
- 50 g červené šalotky
- 400 g mleté kančí krkovice
- sůl
- pepř
- 100 g sekaných oloupaných rajčat
- 2 bobkové listy
- 4 kuličky celého černého pepře
- 1 kulička nového koření
- větvička čerstvého rozmarýnu
- svazek čerstvého tymiánu
- 100 ml červeného vína
- 250 ml omáčky demi-glace
- 350 g vařených těstovin
- 4 stroužky česneku
- 200 g čerstvých lišek
- čerstvá listová petržel
- hoblinky parmezánu na ozdobu
Postup:
Na rozpáleném olivovém oleji orestujeme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky, po chvíli přidáme najemno nasekanou šalotku, následně nahrubo mleté kančí maso, sůl a pepř. Po důkladném orestování přidáme sekaná rajčata, koření (bobkový list, celý pepř, nové koření) zabalené v plátýnku, provázkem svázané bylinky (rozmarýn a tymián), červené víno a necháme asi 5 minut vařit.
Přidáme omáčku demi-glace a dusíme do měkka podle potřeby 1-2 hodiny.
TIP: Jak připravit vývar demi-glace se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu zde.
Mezitím si dle návodu uvaříme těstoviny a orestujeme lišky na olivovém oleji, ochucenými česnekem, špičkami rozmarýnu, solí a pepřem.
Hotovou masovou směs smícháme s vařenými těstovinami a nasekanou čerstvou listovou petrželí. Podáváme ve velké míse spolu s houbami a posypané hoblinkami parmezánu.
Komentáře (0)
zobrazit vše