Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

I když je merlík čilský, nazývaný většinou quinoa, známý jako pokrm kosmonautů, nemusíte plánovat let na měsíc, abyste ho mohli ochutnat. Podívejte se na recept šéfkuchaře Romana Pauluse v Kulinářské akademii Lidlu a připravte si lehký, ale sytý salát z quinoy se spoustou vitaminů. Kombinace černé a bílé quinoy, čerstvé zeleniny a voňavých bylinek vám pomůže s přípravou na chladná podzimní rána a zároveň udrží štíhlou linii. Uvařte si zdravou a rychlou vegetariánskou večeři nebo dietní oběd do krabičky ještě dnes.

Recept na quinoa salát

Suroviny:

  • 240 g vařené černé quinoy   
  • 240 g vařené bílé quinoy                                          
  • 150 g rajčat                           
  • 160 g červené papriky                                  
  • 100 g salátové okurky                                               
  • 50 g červené cibule                           
  • 1 lžíce listové petržele
  • 1 citron (šťáva)
  • sůl                                                     
  • pepř
  • 5 lžic extra panenského olivového oleje                                                                  

Postup:

Bílou a černou quinou uvaříme podle návodu. Obě necháme vychladnout, vložíme do větší mísy, přidáme na kostičky nakrájená rajčata, papriku, salátovou okurku, nadrobno nasekanou červenou cibuli a listovou petržel. Ochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem a olivovým olejem. Důkladně promícháme a podáváme.

Salát z quinoy se hodí jako samostatné vegetariánské jídlo, ale i jako příloha k rybě nebo grilovanému steaku.

Komentáře (2)

  • Petra

    Petra
    přidáno před 47 dny
    Dobrý den, quinoa je merlík ČILSKÝ, nikoli čínský. Z Číny už máme plno jiných věcí.. :)

    odpověď

  • KuchniaLidla

    KuchniaLidla
    přidáno před 45 dny
    Dobrý den, Petro, máte pravdu! Děkujeme za postřeh a přejeme dobrou chuť.

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.