
- Krémové polévky
- Druhy polévek
- Štědrovečerní rybí polévka
- Játrové knedlíčky
- Krupicové noky
- Minestrone
- Ledová okurková polévka
- Celerový krém
- Bramboračka
- Houbový krém
- Gazpacho
- Polévka s rybami a mořskými plody
- Bramborovo-pórkový krém
- Topinamburový krém
- Kaštanový krém
- Tomatová polévka
- Tomatová polévka s chlebem
- Polévka ze sladkých brambor a zázvoru
- Kulajda
- Dýňová polévka s kokosovým mlékem
- Pho Bo - vietnamská hovězí polévka s nudlemi
- Polévka z medvědího česneku
- Kopřivová polévka s bylinkovými krutonky
- Chřestová polévka
- Studená ředkvičková polévka
- Brokolicová polévka s kešu pastou
- Tradiční játrové knedlíčky
- Kyselo
Batáty alias sladké brambory - cenný zdroj vitaminů, minerálů a vlákniny, který má v kuchyni široké využití. Můžete je uvařit jako skvělou přílohu, upéct se zeleninou a masem jako hlavní chod nebo použít k přípravě dezertu. V tomto díle Kulinářské akademie Lidlu vám Roman Paulus ukáže, jak z této skvělé suroviny, pocházející ze Střední a Jižní Ameriky, uvařit polévku. Podívejte se na náš video recept a dozvíte se, jak připravit krémovou polévku ze sladkých brambor, ochucenou jablky a voňavými bylinkami.
Polévka ze sladkých brambor a zázvoru
Suroviny
- 2 lžíce másla
- 1 menší cibule
- 20 g zázvoru
- 250 g sladkých brambor
- 400 ml drůběžího vývaru (lze i zeleninový)
- sůl
- římský kmín
- 30 ml pomerančové šťávy
- 50 ml kokosového mléka
- jablko (nebo hrušku) k podávání
- čerstvý koriandr na ozdobu
Postup
V rozehřátém hrnci zpěníme máslo, na kterém důkladně orestujeme najemno nakrájenou cibuli a zázvor. Sladké brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, přidáme do hrnce a krátce zarestujeme. Poté přilijeme vývar, osolíme, přidáme římský kmín a vaříme do změknutí brambor.
Po uvaření přidáme čerstvou pomerančovou šťávu, kokosové mléko a necháme krátce probublat.
Mezitím si v pánvi rozehřejeme máslo, přidáme jablka nakrájená na kostky a krátce orestujeme. Nakonec rozmixujeme polévku na hladkou hmotu a poté propasírujeme přes sítko.
Podáváme v hlubokém talíři, do kterého nalijeme polévku, přidáme restované jablko, zjemníme malým množstvím kokosového mléka a ozdobíme lístky čerstvého koriandru.
Komentáře (0)
zobrazit vše