Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Batáty alias sladké brambory - cenný zdroj vitaminů, minerálů a vlákniny, který má v kuchyni široké využití. Můžete je uvařit jako skvělou přílohu, upéct se zeleninou a masem jako hlavní chod nebo použít k přípravě dezertu. V tomto díle Kulinářské akademie Lidlu vám Roman Paulus ukáže, jak z této skvělé suroviny, pocházející ze Střední a Jižní Ameriky, uvařit polévku. Podívejte se na náš video recept a dozvíte se, jak připravit krémovou polévku ze sladkých brambor, ochucenou jablky a voňavými bylinkami.

Polévka ze sladkých brambor a zázvoru

Suroviny

  • 2 lžíce másla
  • 1 menší cibule
  • 20 g zázvoru
  • 250 g sladkých brambor
  • 400 ml drůběžího vývaru (lze i zeleninový)
  • sůl
  • římský kmín
  • 30 ml pomerančové šťávy
  • 50 ml kokosového mléka
  • jablko (nebo hrušku) k podávání
  • čerstvý koriandr na ozdobu

Postup

V rozehřátém hrnci zpěníme máslo, na kterém důkladně orestujeme najemno nakrájenou cibuli a zázvor. Sladké brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, přidáme do hrnce a krátce zarestujeme. Poté přilijeme vývar, osolíme, přidáme římský kmín a vaříme do změknutí brambor.

Po uvaření přidáme čerstvou pomerančovou šťávu, kokosové mléko a necháme krátce probublat.

Mezitím si v pánvi rozehřejeme máslo, přidáme jablka nakrájená na kostky a krátce orestujeme. Nakonec rozmixujeme polévku na hladkou hmotu a poté propasírujeme přes sítko.

Podáváme v hlubokém talíři, do kterého nalijeme polévku, přidáme restované jablko, zjemníme malým množstvím kokosového mléka a ozdobíme lístky čerstvého koriandru.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.