Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Rybí polévku s mořskými plody a rybami znáte možná pod názvem bouillabaisse. Roman Paulus vám v následujícím videu ukáže, jak připravit výtečnou zeleninovou polévku s rybami a mořskými plody vařenými v páře. Postup je velmi jednoduchý, postačí vám jen ryby a mořské plody, silný rybí vývar a několik kousků čerstvé zeleniny. Určitě nevynechte fenykl, který k rybám perfektně ladí.

 

Recept na přípravu polévky s rybami a mořskými plody

Suroviny:

  • extra panenský olivový olej
  • 4 stroužky česneku
  • 2 cibule
  • 50 g mrkve
  • 50 g pórku
  • 1 fenykl
  • 1 snítka tymiánu
  • 5 zralých rajčat
  • 100 ml suchého bílého vína
  • sůl
  • pepř
  • špetka šafránu
  • 750 ml silného rybího vývaru
  • 1 bobkový list
  • 500 g ryb - losos, mořský vlk, pražma
  • 4 krevety
  • 100 g mušlí slávek
  • listová petržel na ozdobu

Postup:

Do mixovací nádoby nalijte trochu olivového oleje, přidejte celé stroužky česneku, cibuli, mrkev, pórek a fenykl nakrájené na větší kusy, tymián, krátce rozmixujte a poté orestujte. Přidejte oloupaná rajčata nakrájená na větší kusy, zamíchejte a přilijte bílé víno. Osolte, opepřete, přidejte šafrán, podlijte vývarem, přidejte bobkový list a nechte 5 – 8 minut mírně táhnout.

Ryby a mořské plody osolte, opepřete, pokapejte olivovým olejem, vložte do parního nástavce a nechte nad založenou polévkou uvařit v páře. Díky chuti z polévky budou ryby dobře ochucené.

Do hotové polévky vložte uvařené ryby a ozdobte snítkou listové petržele. Podávejte nejlépe s opečenou česnekovou bagetou.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.