
- Krémové polévky
- Druhy polévek
- Štědrovečerní rybí polévka
- Játrové knedlíčky
- Krupicové noky
- Minestrone
- Ledová okurková polévka
- Celerový krém
- Bramboračka
- Houbový krém
- Polévka s rybami a mořskými plody
- Gazpacho
- Bramborovo-pórkový krém
- Topinamburový krém
- Kaštanový krém
- Tomatová polévka
- Tomatová polévka s chlebem
- Polévka ze sladkých brambor a zázvoru
- Kulajda
- Dýňová polévka s kokosovým mlékem
- Pho Bo - vietnamská hovězí polévka s nudlemi
- Polévka z medvědího česneku
- Kopřivová polévka s bylinkovými krutonky
- Chřestová polévka
- Studená ředkvičková polévka
- Brokolicová polévka s kešu pastou
Rybí polévku s mořskými plody a rybami znáte možná pod názvem bouillabaisse. Roman Paulus vám v následujícím videu ukáže, jak připravit výtečnou zeleninovou polévku s rybami a mořskými plody vařenými v páře. Postup je velmi jednoduchý, postačí vám jen ryby a mořské plody, silný rybí vývar a několik kousků čerstvé zeleniny. Určitě nevynechte fenykl, který k rybám perfektně ladí.
Recept na přípravu polévky s rybami a mořskými plody
Suroviny:
- extra panenský olivový olej
- 4 stroužky česneku
- 2 cibule
- 50 g mrkve
- 50 g pórku
- 1 fenykl
- 1 snítka tymiánu
- 5 zralých rajčat
- 100 ml suchého bílého vína
- sůl
- pepř
- špetka šafránu
- 750 ml silného rybího vývaru
- 1 bobkový list
- 500 g ryb - losos, mořský vlk, pražma
- 4 krevety
- 100 g mušlí slávek
- listová petržel na ozdobu
Postup:
Do mixovací nádoby nalijeme trochu olivového oleje, přidáme celé stroužky česneku, cibuli, mrkev, pórek a fenykl nakrájené na větší kusy, tymián, krátce rozmixujeme a poté orestujeme. Přidáme oloupaná rajčata nakrájená na větší kusy, zamícháme a přilijeme bílé víno. Osolíme, opepříme, přidáme šafrán, podlijeme vývarem, přidáme bobkový list a nechte 5 – 8 minut mírně táhnout.
Ryby a mořské plody osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem, vložíme do parního nástavce a necháme nad založenou polévkou uvařit v páře. Díky chuti z polévky budou ryby dobře ochucené.
Do hotové polévky vložíme uvařené ryby a ozdobíme snítkou listové petržele. Podáváme nejlépe s opečenou česnekovou bagetou.
Komentáře (0)
zobrazit vše