Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Plněná křepelka

Pečená, dušená, vařená, vložka do polévky a hlavní hrdina svátečních obědů – křepelku lze podávat na různé způsoby. S křepelkou se nejlépe pracuje, když ji vykostíte, protože ji pak můžete naplnit různými druhy nádivek. Roman Paulus vám v dalším videu Kulinářské akademie ukáže, jak křepelku naplnit. Velikost křepelky odpovídá jedné porci, takže se při servírování nemusíte zdržovat porcováním.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Plněná křepelka

  • vykostěná křepelka
  • sůl
  • pepř
  • žemlová nádivka
  • máslo

Plněná křepelka

  • vykostěná křepelka
  • sůl
  • pepř
  • žemlová nádivka
  • máslo

POSTUP


Vykostěnou křepelku osolíme, opepříme a naplníme žemlovou nádivkou. Křepelku uzavřeme, otočíme a obtočíme proužkem alobalu o šířce 1,5 – 2 cm tak, aby držela pohromadě. Vložíme do zapékací mísy, osolíme, navrch položíme kousek másla a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 15 – 20 minut. Odstraníme alobal a křepelku podáváme.

Najemno nakrájenou cibuli krátce orestujeme v rozehřáté pánvi s rozpuštěným máslem, po chvíli přidáme na kostičky nakrájené uzené. Orestovanou směs zalijeme mlékem a necháme krátce povařit. Ve větší míse smícháme na kostičky nakrájené pečivo, vejce a nasekanou petržel. Osolíme, opepříme a přidáme orestované uzené s cibulí, promícháme a necháme 10 – 15 minut odležet.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU