Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Pečená, dušená, vařená, vložka do polévky a hlavní hrdina svátečních obědů – křepelku lze podávat na různé způsoby. S křepelkou se nejlépe pracuje, když ji vykostíte, protože ji pak můžete naplnit různými druhy nádivek. Roman Paulus vám v dalším videu Kulinářské akademie ukáže, jak křepelku naplnit. Velikost křepelky odpovídá jedné porci, takže se při servírování nemusíte zdržovat porcováním.

 

Na přípravu pečené křepelky plněné žemlovou nádivkou budete potřebovat: vykostěnou křepelku, sůl, pepř, žemlovou nádivku, máslo.

Postup:

Vykostěnou křepelku osolíme, opepříme a naplníme žemlovou nádivkou. Křepelku uzavřeme, otočíme a obtočíme proužkem alobalu o šířce 1,5 – 2 cm tak, aby držela pohromadě. Vložíme do zapékací mísy, osolíme, navrch položíme kousek másla a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 15 – 20 minut. Odstraníme alobal a křepelku podáváme.

 

Recept na žemlovou nádivku:

Suroviny na 4 porce:

  • ½ cibule
  • 1 lžíce másla
  • 100 g uzeného masa
  • 2 ks pečiva (může být i 2-3 dny staré)
  • 2 vejce "M"
  • hrst listové petržele

Postup:

Najemno nakrájenou cibuli krátce orestujeme v rozehřáté pánvi s rozpuštěným máslem, po chvíli přidáme na kostičky nakrájené uzené. Orestovanou směs zalijeme mlékem a necháme krátce povařit. Ve větší míse smícháme na kostičky nakrájené pečivo, vejce a nasekanou petržel. Osolíme, opepříme a přidáme orestované uzené s cibulí, promícháme a necháme 10 – 15 minut odležet.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.