
Pizza je jedno z jídel, na které má člověk chuť vždy. A když vás mlsná dopadne v létě, byla by škoda nevyužít krásného počasí a nepřipravit si ji na grilu. Nevíte jak? Roman Paulus vám s tím pomůže. V receptu najdete tipy, jak připravit nadýchané těsto a čím pizzu obložit. Spojením mozzarelly, ančoviček, rajčat a bazalky získáte klasiku italské kuchyně, na které si nejlépe pochutnáte na zahradní grilovací party s přáteli.
Pizza na grilu
Potřebujeme
- gril
- kámen na pečení pizzy
- váleček
Suroviny na 4 malé pizzy
Těsto
- 22 g droždí
- 260 ml vody
- 1 lžíce krupicového cukru
- 550 g hladké mouky
- sůl
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- hrubá mouka na vyválení
Obložení na pizzu
- 240 g (1 plechovka) sekaných rajčat
- extra panenský olivový olej
- pepř
- ančovičky dle chuti
- 20 kuliček mini mozzarelly
- 20 lístků bazalky
- čerstvá rukola na ozdobu
- čerstvá bazalka na ozdob
Postup
Z droždí, vlažné vody a cukru připravíme kvásek, který necháme asi 10 minut pracovat na teplém místě. Poté přidáme mouku, sůl a olej a vypracujeme hladké těsto, které necháme přes noc kynout v lednici.
Druhý den vytvarujeme bochánky, které necháme na pracovní desce asi 20 minut kynout.
Z vykynutého těsta tvarujeme pizzu se silnějšími okraji, kterou potřeme rajčaty ochucenými olivovým olejem, solí a pepřem, rozprostřeme ančovičky, mozzarellu nakrájenou na půlky, čerstvou bazalku, zakápneme olivovým olejem a pečeme asi 10 minut na rozehřátém kameni na grilu rozpáleném na 250-280 °C. Hotovou pizzu dokončíme lístky čerstvé rukoly a bazalky a pár kapkami olivového oleje.
Komentáře (0)
zobrazit vše