Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Ať už si chcete odpočinout po náročném dni v práci, nebo jen hledáte způsob, jak si udělat trochu radosti. Připravil pro vás šéfkuchař Roman Paulus návod na originální a osvěžující drink – gin s tonikem a okurkovým sorbetem. Sorbet můžete hravě nahradit jahodovým nebo citronovým, anebo, pokud nemáte zmrzlinovač, můžete si vystačit jen s lednicí a podávat s ginem a tonikem nachlazené okurkové pyré.

Recept na osvěžující alkoholický okurkový drink

Potřebujeme: zmrzlinovač, mixér, škrabka

Suroviny:

Okurkový sorbet:

  • 3 okurky
  • 100 g cukru
  • 1 citron (šťáva)

Osvěžující nápoj – 400 ml sklenice:

  • 170 g okurkového sorbetu
  • 150 ml toniku
  • 50 ml ginu Castelgy
  • čerstvá máta na ozdobu
  • okurka na ozdobu
  • citron na ozdobu

Postup:

Okurky oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Spolu s cukrem a citronovou šťávu důkladně rozmixujeme.

Hmotu necháme asi 40 minut zpracovat ve zmrzlinovači a hotový sorbet následně necháme asi 30 minut zatuhnout v mrazáku.

Zatuhlý sorbet naplníme do skleničky, zalijeme vychlazeným ginem a tonikem v poměru 3:1 (3 díly toniku ku 1 dílu ginu), ozdobíme lístky máty, špalíčky oloupané okurky a měsíčkem citronu.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.