Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Ať už si chcete odpočinout po náročném dni v práci, nebo jen hledáte způsob, jak si udělat trochu radosti. Připravil pro vás šéfkuchař Roman Paulus návod na originální a osvěžující drink – gin s tonikem a okurkovým sorbetem. Sorbet můžete hravě nahradit jahodovým nebo citronovým, anebo, pokud nemáte zmrzlinovač, můžete si vystačit jen s lednicí a podávat s ginem a tonikem nachlazené okurkové pyré.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 402 kJ / 811 kcal
Bílkoviny
3,50 g
Tuky
0,60 g
Vláknina
2,10 g
Sůl
0,02 g
Sacharidy
175,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Okurky oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Spolu s cukrem a citronovou šťávu důkladně rozmixujeme.
02.Hmotu necháme asi 40 minut zpracovat ve zmrzlinovači a hotový sorbet následně necháme asi 30 minut zatuhnout v mrazáku.
03.Zatuhlý sorbet naplníme do skleničky, zalijeme vychlazeným ginem a tonikem v poměru 3:1 (3 díly toniku ku 1 dílu ginu), ozdobíme lístky máty, špalíčky oloupané okurky a měsíčkem citronu.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT