
Sladké rozinky, nakyslá limetková šťáva, výživný kuskus a křupavá zelenina – to jsou suroviny, ze kterých připravíte chutný orientální salát. Recept najdete v Kulinářské akademii Lidlu. Kuskus salát se nejvíce hodí ke grilovaným masům, ale můžete ho podávat i jako samostatný pokrm. Navíc zažene hlad a bude se hodit do vašeho zdravého jídelníčku. Roman Paulus vám ve svém videu ukáže, jak kuskus připravit, prozradí vám, jakou použít zeleninu a jaké přidat do salátu bylinky, aby jeho chuť byla příjemná a výrazná. Navíc se dozvíte, ke kterému masu se nejlépe hodí a jak ho servírovat.
Recept na kuskusový salát
Suroviny
- 100 g spařeného kuskusu
- 20 g orestovaných piniových oříšků
- 30 g okurky
- 30 g červené papriky
- 2 lžíce rozinek
- 1 lžíce sekaného čerstvého kopru
- sůl
- pepř
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- ½ limetky (šťáva)
Postup
Kuskus uvaříme podle návodu a smícháme ho s orestovanými pinovými oříšky, oloupanou a na kostičky nakrájenou okurkou, na kostičky nakrájenou paprikou, rozinkami a nasekaným koprem, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem a limetkovou šťávou. Necháme chvíli odležet, aby se chutě důkladně spojily. Salát můžeme podávat teplý i studený.
Komentáře (0)
zobrazit vše