Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Omáčka aioli není v podstatě nic jiného než majonéza ochucená velkým množstvím česneku. Velice populární a oblíbená je ve středomořské, zvláště pak ve francouzské kuchyni. Omáčka aioli se nejlépe hodí k mořským plodům smaženým v těstíčku, podávat ji však můžete také k masům a zelenině. Podívejte se na náš trik a připravte si tuto jednoduchou omáčku spolu s Romanem Paulusem.

 

Na přípravu omáčky aioli potřebujete: pasterizované žloutky, česnek, sůl, pepř, citronovou šťávu a olivový olej.

Žloutky dejte do vysoké nádoby, přidejte nasekaný česnek, osolte, opepřete, přilijte trochu citronové šťávy a rozmixujte. Za stálého mixování postupně přilévejte olivový olej. Na konec ještě dochuťte.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.