Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Znáte Nuoc Cham? Oblíbená základní omáčka z vietnamských restaurací, která se podává k závitkům, Bun Bo Nam Bo, polévce Pho Bo nebo chutnému grilovanému masu Bún Chá. Jak si vietnamskou pikantní omáčku připravit prozradí šéfkuchař Roman Paulus v Kulinářské akademii Lidlu. Dozvíte se tradiční recept na pikantní omáčku, který se Roman naučil přímo v Hanoi, získáte tip na ozdobné krájení zeleniny a přijdete i na to, co se dá udělat se zelenou papájou. Pokud jste si vždy mysleli, že je omáčka není jednoduchá, nebo že v ní plave kedlubna, následující video je přímo pro vás.

Recept na Nuoc Cham - vietnamskou omáčku k namáčení závitků a Bún Chá

Suroviny:

  • 100 g mrkve
  • 100 g zelené papáji
  • ½ lžičky soli
  • 3 lžíce cukru
  • 3 lžíce rýžového octa
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 125 ml vody
  • ½ velké chilli papričky
  • 5 stroužků česneku

 

Postup:

Mrkev a papáju nakrájíme na ozdobné hvězdičky, osolíme a necháme asi 20 minut v soli marinovat.

Smícháme cukr s rýžovým octem a mícháme dokud není rozpuštěný, přidáme rybí omáčku, vodu, najemno nasekané chilli a česnek.

Mrkev a papáju omyjeme studenou vodou a vložíme do omáčky. Před podáváním zahřejeme, podává se vlažná.

Komentáře (2)

  • Šárka M.

    Šárka M.
    přidáno před 72 dny
    nejmenuje se ta omáčka Nuoc Cham ? Alespoň nám ji tak ve Vietnamu představovali....

    odpověď

  • KuchniaLidla

    KuchniaLidla
    přidáno před 71 dny
    Dorý den, ano Šárko, to je přesně ona ;-) ... Nước Chấm

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.