Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Čokoládovým dezertem potěšíte každého svého hosta. Pokud se Vám zrovna nechce péct, připravte pěnu z bílé čokolády. Nejen že tento dezert skvěle chutná, ale zároveň v sobě skýtá mnoho možností jak tuto delikatesu naservírovat. Lze ji naplnit do elegantních skleniček na nožičce a podávat samostatně, nebo můžete z pěny vykrájet malé nočky a doplnit je ovocem a ovocnou omáčkou.

 

Recept na přípravu mousse z bílé čokolády

Suroviny:

  • 4 plátky želatiny
  • 550 g čerstvé smetany ke šlehání (33 % tuku)
  • 1 vejce
  • 30 g cukru
  • 250 g bílé čokolády
  • čerstvé ovoce na ozdobu
  • čerstvá bazalka na ozdobu

 

Postup:

Želatinu namočíme do studené vody. Smetanu vyšleháme dotuha.

Vejce vyšleháme s cukrem nad vodní lázní do husté pěny, přilijeme rozpuštěnou bílou čokoládu, dobře rozmícháme a vmícháme polovinu vyšlehané smetany.

Želatinu vyždímáme, vložíme do rendlíku, přidáme malé množství připravené hmoty, zahřejeme a mícháme, až se želatina rozpustí. Poté vlijeme zpět do čokoládové hmoty, vmícháme zbylou ušlehanou smetanu a vložíme chladit do lednice. Hmotu můžeme chladit ve velké míse a poté lžičkou namočenou v horké vodě vykrajovat malé noky, nebo naplnit do skleniček (nejlépe na nožičce).

Ozdobíme jahodovou omáčkou, drobenkou z perníku, ovocem a bazalkou, tato kombinace jej skvěle doplní.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.