
- Čokoládovo-ořechové suflé
- Tvarohové noky
- Těsto na tažený závin
- Císařský trhanec
- Mousse z bílé čokolády
- Panna cotta
- Zabaglione
- Domácí čokoládovo-oříškový krém
- Crème brûlée
- Čokoládový fondán
- Sněhové noky
- Vanilková omáčka
- Jablečný koláč
- Čokoládová pěna
- Vanilkovo-máslový krém
- Kadayif
- Baklava
- Tiramisu
- Mazanec
- Jahodový dort
- Perníková chaloupka
- Schwarzwaldský dort
- Korpus na sacher dort
- Sacher dort
Čokoládovým dezertem potěšíte každého svého hosta. Pokud se Vám zrovna nechce péct, připravte pěnu z bílé čokolády. Nejen že tento dezert skvěle chutná, ale zároveň v sobě skýtá mnoho možností jak tuto delikatesu naservírovat. Lze ji naplnit do elegantních skleniček na nožičce a podávat samostatně, nebo můžete z pěny vykrájet malé nočky a doplnit je ovocem a ovocnou omáčkou.
Recept na přípravu mousse z bílé čokolády
Suroviny
- 4 plátky želatiny
- 550 g čerstvé smetany ke šlehání (33 % tuku)
- 1 vejce
- 30 g cukru
- 250 g bílé čokolády
- čerstvé ovoce na ozdobu
- čerstvá bazalka na ozdobu
Postup
Želatinu namočíme do studené vody. Smetanu vyšleháme dotuha.
Vejce vyšleháme s cukrem nad vodní lázní do husté pěny, přilijeme rozpuštěnou bílou čokoládu, dobře rozmícháme a vmícháme polovinu vyšlehané smetany.
Želatinu vyždímáme, vložíme do rendlíku, přidáme malé množství připravené hmoty, zahřejeme a mícháme, až se želatina rozpustí. Poté vlijeme zpět do čokoládové hmoty, vmícháme zbylou ušlehanou smetanu a vložíme chladit do lednice. Hmotu můžeme chladit ve velké míse a poté lžičkou namočenou v horké vodě vykrajovat malé noky, nebo naplnit do skleniček (nejlépe na nožičce).
Ozdobíme jahodovou omáčkou, drobenkou z perníku, ovocem a bazalkou, tato kombinace jej skvěle doplní.
Komentáře (0)
zobrazit vše