Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Čokoládovým dezertem potěšíte každého svého hosta. Pokud se Vám zrovna nechce péct, připravte pěnu z bílé čokolády. Nejen že tento dezert skvěle chutná, ale zároveň v sobě skýtá mnoho možností jak tuto delikatesu naservírovat. Lze ji naplnit do elegantních skleniček na nožičce a podávat samostatně, nebo můžete z pěny vykrájet malé nočky a doplnit je ovocem a ovocnou omáčkou.

 

Recept na přípravu mousse z bílé čokolády

Suroviny:

  • 4 plátky želatiny
  • 550 g čerstvé smetany ke šlehání (33 % tuku)
  • 1 vejce
  • 30 g cukru
  • 250 g bílé čokolády
  • čerstvé ovoce na ozdobu
  • čerstvá bazalka na ozdobu

 

Postup:

Želatinu namočte do studené vody. Smetanu vyšlehejte dotuha.

Vejce vyšlehejte s cukrem nad vodní lázní do husté pěny. Přilijte rozpuštěnou bílou čokoládu, dobře rozmíchejte a vmíchejte polovinu vyšlehané smetany.

Želatinu vyždímejte, vložte do rendlíku, přidejte malé množství připravené hmoty, zahřejte a míchejte, až se želatina rozpustí. Poté vlijte zpět do čokoládové hmoty. Vmíchejte zbylou ušlehanou smetanu a dejte chladit do lednice. Hmotu můžete chladit ve velké míse a poté lžičkou namočenou v horké vodě vykrajovat malé noky, nebo naplnit do skleniček (nejlépe na nožičce).

Ozdobte jahodovou omáčkou, drobenkou z perníku, ovocem a bazalkou, tato kombinace jej skvěle doplní.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.