Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 632 kJ / 390 kcal
Bílkoviny
73,70 g
Tuky
10,00 g
Vláknina
0,30 g
Sůl
4,00 g
Sacharidy
0,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Mořské vlky vykucháme, očistíme, vykrojíme žábra, ale šupiny ponecháme, které zabrání přilepení soli ke kůži. Do ryby vložíme větvičky tymiánu a na hřbetu nařízneme, abychom mohli snadno vpíchnout teploměr.
02.Z bílků ušleháme sníh a smícháme s hrubou mořskou solí. Na plech dáme tenkou vrstvu krusty, usadíme do ní rybu, zakryjeme zbytkem krusty a vpíchneme teploměr. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C, až dosáhneme vnitřní teploty 58 °C.
03.Krustu opatrně nařízneme nožem a odstraníme. Pomocí pinzety sundáme kůži a připravíme filátka, která zakápneme olivovým olejem a osolíme. Podáváme s citronem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT