Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Neexistuje snad snazší způsob přípravy ryby, než je pečení v solné krustě. Právě díky této přípravě je ryba uvnitř jemná, šťavnatá a zachovává si svou chuť a aroma. Důležité je, abyste rybu důkladně očistili a k přípravě použili hrubou mořskou sůl, která kolem ryby vytvoří tvrdou krustu. Neváhejte a podívejte se na video s Romanem Paulusem. S takto připravenou rybou určitě uděláte na všechny hosty u stolu velký dojem.

 

Recept na mořského vlka pečeného v solné krustě

Suroviny:

2 větší mořští vlci

6 bílků

2 kg hrubé mořské soli

větvičky čerstvého tymiánu

olivový olej

sůl

 

Postup:

Mořské vlky vykucháme, očistíme, vykrojíme žábra, ale šupiny ponecháme, které zabrání přilepení soli ke kůži. Do ryby vložíme větvičky tymiánu a na hřbetu nařízneme, abychom mohli snadno vpíchnout teploměr.

Z bílků ušleháme sníh a smícháme s hrubou mořskou solí. Na plech dáme tenkou vrstvu krusty, usadíme do ní rybu, zakryjeme zbytkem krusty a vpíchneme teploměr. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C, až dosáhneme vnitřní teploty 58 °C.

Krustu opatrně nařízneme nožem a odstraníme. Pomocí pinzety sundáme kůži a připravíme filátka, která zakápneme olivovým olejem a osolíme. Podáváme s citronem.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.