Mořský vlk pečený v solné krustě

play Přehrát video recept
Mořský vlk pečený v solné krustě
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Neexistuje snad snazší způsob přípravy ryby, než je pečení v solné krustě. Právě díky této přípravě je ryba uvnitř jemná, šťavnatá a zachovává si svou chuť a aroma. Důležité je, abyste rybu důkladně očistili a k přípravě použili hrubou mořskou sůl, která kolem ryby vytvoří tvrdou krustu. Neváhejte a podívejte se na video s Romanem Paulusem. S takto připravenou rybou určitě uděláte na všechny hosty u stolu velký dojem.

Tagy

Lehké jídlo

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Mořský vlk pečený v solné krustě

  • 2 × větší mořští vlci
  • 6 × bílků
  • 2 kg hrubé mořské soli
  • větvičky čerstvého tymiánu
  • olivový olej
  • sůl

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 632 kJ / 390 kcal

Bílkoviny

73,70 g

Tuky

10,00 g

Vláknina

0,30 g

Sůl

4,00 g

Sacharidy

0,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Mořské vlky vykucháme, očistíme, vykrojíme žábra, ale šupiny ponecháme, které zabrání přilepení soli ke kůži. Do ryby vložíme větvičky tymiánu a na hřbetu nařízneme, abychom mohli snadno vpíchnout teploměr.

02.Z bílků ušleháme sníh a smícháme s hrubou mořskou solí. Na plech dáme tenkou vrstvu krusty, usadíme do ní rybu, zakryjeme zbytkem krusty a vpíchneme teploměr. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C, až dosáhneme vnitřní teploty 58 °C.

03.Krustu opatrně nařízneme nožem a odstraníme. Pomocí pinzety sundáme kůži a připravíme filátka, která zakápneme olivovým olejem a osolíme. Podáváme s citronem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo