Roman Paulus
Doba přípravy48 min.

Mořský jazyk po mlynářsku

I když ne všichni mají rádi jejich chuť, určitě každý bude souhlasit s tím, že jsou důležitou součástí našeho jídelníčků – ano, ryby! Měli bychom jíst častěji, než to děláme, konkrétně až dvakrát týdně. Čerstvě připravenou rybu mají rádi všichni, ale připravit ji takovým způsobem, aby byla šťavnatá a křupavá, již tak snadné není. Stačí ovšem, abyste dodrželi několik základních pravidel a vytvoříte klasický oběd s chutnou rybou v hlavní roli – dnes vám v Kulinářské akademii Lidlu ukážeme recept na mořský jazyk po mlynářsku. Roman Paulus vám prozradí, jak rybu ochutit a jakým způsobem ji usmažit, aby maso zůstalo jemné. Dozvíte se, jak filetovat již připravenou rybu a jakou přílohu doporučuje náš šéfkuchař.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Mořský jazyk po mlynářsku

  • mořský jazyk
  • sůl
  • pepř
  • hladká mouka
  • olej
  • máslo
  • plátek syrové brambory
  • citronová šťáva

POSTUP

Rybu zbavenou kůže a ploutví z obou stran osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce, přebytečnou mouku oklepeme a opečeme v rozehřáté pánvi s olejem asi 3 minuty z každé strany. Po otočení vložíme pod ocas plátek syrové brambory, aby se užší ocas nepřepekl. Ke konci pečení přidáme kousek másla, po rozpuštění rybu máslem přeléváme. Zakápneme citronovou šťávou.

Před podáváním rybu vyfiletujeme, pomocí ostrého nože rybu podélně nařízneme, vyloupneme dvě horní filé a opatrně odstraníme kostru.

Rybu podáváme s oblíbenou přílohou a přelijeme výpekem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU