Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

I když ne všichni mají rádi jejich chuť, určitě každý bude souhlasit s tím, že jsou důležitou součástí našeho jídelníčků – ano, ryby! Měli bychom jíst častěji, než to děláme, konkrétně až dvakrát týdně. Čerstvě připravenou rybu mají rádi všichni, ale připravit ji takovým způsobem, aby byla šťavnatá a křupavá, již tak snadné není. Stačí ovšem, abyste dodrželi několik základních pravidel a vytvoříte klasický oběd s chutnou rybou v hlavní roli – dnes vám v Kulinářské akademii Lidlu ukážeme recept na mořský jazyk po mlynářsku. Roman Paulus vám prozradí, jak rybu ochutit a jakým způsobem ji usmažit, aby maso zůstalo jemné. Dozvíte se, jak filetovat již připravenou rybu a jakou přílohu doporučuje náš šéfkuchař.

Recept na mořský jazyk po mlynářsku

Suroviny

  • mořský jazyk
  • sůl
  • pepř
  • hladká mouka
  • olej
  • máslo
  • plátek syrové brambory
  • citronová šťáva

Postup

Rybu zbavenou kůže a ploutví z obou stran osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce, přebytečnou mouku oklepeme a opečeme v rozehřáté pánvi s olejem asi 3 minuty z každé strany. Po otočení vložíme pod ocas plátek syrové brambory, aby se užší ocas nepřepekl. Ke konci pečení přidáme kousek másla, po rozpuštění rybu máslem přeléváme. Zakápneme citronovou šťávou.

Před podáváním rybu vyfiletujeme, pomocí ostrého nože rybu podélně nařízneme, vyloupneme dvě horní filé a opatrně odstraníme kostru.

Rybu podáváme s oblíbenou přílohou a přelijeme výpekem.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.