Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Minestrone je tradiční italská polévka. Přesný recept na minestrone neexistuje, liší se region od regionu. Tato polévka se připravuje jak s masem nebo jen výlučně zeleninová. Její chuť i vzhled ovlivňuje rovněž roční období, protože se vaří převážně ze sezónní zeleniny. Roman Paulus Vám ukáže svoji oblíbenou verzi minestrone s panchettou. Pokud si však budete chtít připravit výhradně zeleninovou verzi, vynechejte panchettu a vývar z masa nahraďte zeleninovým.

 

Recept na přípravu minestrone

V hrnci s rozehřátým olivovým olejem orestujeme pancettu nakrájenou na kostičky. Přidáme polovinu nahrubo nakrájené cibule, stroužek česneku nakrájený na plátky, na kousky nakrájenou kořenovou zeleninu a orestujeme. Přidáme na kousky nakrájený řapíkatý celer, sekaná rajčata, svazek tymiánu a podlijeme vývarem. Přidáme na kostky nakrájenou cuketu, vařené bílé fazole, brambory nakrájené na kostičky a vaříme asi 45 minut. V jiném hrnci uvaříme ve vroucí vodě špagety, které přidáme do uvařené polévky, osolíme a můžeme podávat. Servírujeme s hoblinkami sýru grana padano a lžící bazalkového pesta.

Komentáře (1)

  • Pavla Hajtmarova

    Pavla Hajtmarova
    přidáno před 70 dny
    Jednou mi moje známá přivedla na oběd svého kolegu z Itálie, moc byl zvědavý na typický český guláš, což se neslučovalo s mojí dietou v letních parních dnech, tak jsem vytvořila variantu B , italskou Minestrone, mohu jen doporučit, skvělá, lehká a v práci neusnete po těžkém obědě.

    odpověď

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.