
- Krémové polévky
- Druhy polévek
- Štědrovečerní rybí polévka
- Játrové knedlíčky
- Krupicové noky
- Minestrone
- Ledová okurková polévka
- Celerový krém
- Bramboračka
- Houbový krém
- Gazpacho
- Polévka s rybami a mořskými plody
- Bramborovo-pórkový krém
- Topinamburový krém
- Kaštanový krém
- Tomatová polévka
- Tomatová polévka s chlebem
Minestrone je tradiční italská polévka. Přesný recept na minestrone neexistuje, liší se region od regionu. Tato polévka se připravuje jak s masem nebo jen výlučně zeleninová. Její chuť i vzhled ovlivňuje rovněž roční období, protože se vaří převážně ze sezónní zeleniny. Roman Paulus Vám ukáže svoji oblíbenou verzi minestrone s panchettou. Pokud si však budete chtít připravit výhradně zeleninovou verzi, vynechejte panchettu a vývar z masa nahraďte zeleninovým.
Recept na přípravu minestrone
V hrnci s rozehřátým olivovým olejem orestujeme pancettu nakrájenou na kostičky. Přidáme polovinu nahrubo nakrájené cibule, stroužek česneku nakrájený na plátky, na kousky nakrájenou kořenovou zeleninu a orestujeme. Přidáme na kousky nakrájený řapíkatý celer, sekaná rajčata, svazek tymiánu a podlijeme vývarem. Přidáme na kostky nakrájenou cuketu, vařené bílé fazole, brambory nakrájené na kostičky a vaříme asi 45 minut. V jiném hrnci uvaříme ve vroucí vodě špagety, které přidáme do uvařené polévky, osolíme a můžeme podávat. Servírujeme s hoblinkami sýru grana padano a lžící bazalkového pesta.
Komentáře (1)
Pavla Hajtmarova
přidáno před 193 dny
Jednou mi moje známá přivedla na oběd svého kolegu z Itálie, moc byl zvědavý na typický český guláš, což se neslučovalo s mojí dietou v letních parních dnech, tak jsem vytvořila variantu B , italskou Minestrone, mohu jen doporučit, skvělá, lehká a v práci neusnete po těžkém obědě.
odpověď
zobrazit vše