Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Lišky jsou vynikající houby, které dodají jídlu opravdový šmrnc. Při přípravě lišek je důležité dbát na jejich čištění, protože mohou být plné jehličí, písku či hlíny. Omáčku můžete podávat jako bezmasý pokrm s těstovinami nebo také k masu. Podívejte se na následující video, v němž Vám Roman Paulus prozradí osvědčený recept na jemnou liškovou omáčku.

 

Recept na přípravu liškové omáčky

Suroviny:

  • 20 g másla
  • 50 g šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • čerstvý tymián
  • 200 g lišek
  • kmín
  • 100 ml suchého bílého vína
  • sůl
  • pepř
  • 100 ml silného drůbežího vývaru
  • 100 ml smetany
  • listová petržel

Postup:

V rozehřáté pánvi rozpusťte máslo a orestujte nadrobno nakrájenou šalotku, česnek a nasekaný tymián. Přidejte očištěné lišky, kmín a krátce restujte. Podlijte bílým vínem, osolte, opepřete a provařte. Poté lišky přeceďte přes sítko a do pánve vraťte tekutinu. Přilijte vývar, smetanu a nechte zredukovat. Lišky vložte zpět a přidejte nasekanou listovou petržel. Podávejte s těstovinami nebo bramborovými noky.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.