Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Kaviár nemusí být nutně jen z ryb. Roman Paulus Vám ve videu Kulinářské akademie ukáže svou verzi z lilku, kterou ocení i vegetariáni. Lilek se nesmí jíst syrový, proto je nutné do kaviáru použit lilek pečený. Společně s pečenou paprikou a bylinkami bude skvělou přílohou nejen ke grilované rybě nebo masu, ale můžete ho použít i jako chuťovku k topince.

 

Recept na přípravu lilkového kaviáru

Suroviny:

  • 2 lilky
  • 2 červené papriky
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • 1 stroužek česneku
  • čerstvý tymián
  • čerstvý koriandr
  • piniové oříšky

Postup:

Lilek rozkrojte na poloviny, společně s paprikou položte na pečicí plech a důkladně potřete olivovým olejem. Lilek osolte, opepřete a přidejte lístky tymiánu, vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 40 – 45 minut.

Papriku vložte do mísy, překryjte potravinovou fólií a nechte asi 10 minut zapařit. Poté oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na kousky. Lilek nechte chvíli vychladnout a poté vydlabejte dužinu.

V pánvi s rozehřátým olivovým olejem orestujte nadrobno nakrájený česnek, přidejte upečený lilek a papriku, osolte, opepřete a na konec přidejte nasekaný koriandr.

Kaviár z lilku před servírováním zakápněte olivovým olejem, posypte praženými piniovými oříšky a ozdobte čerstvým koriandrem.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.