Letní závitky
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Asijská

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Letní závitky jsou chutnou a rychlou pochoutku z asijské kuchyně, která získala oblibu v celé Evropě. Můžete je plnit dle chuti různými druhy zeleniny, masa, ryb nebo mořských plodů a podávat s dresinky. Od jarních závitků se liší tím, že nejsou smažené. K jejich přípravě stačí opravdu málo, zato výsledek je plný chutí a vůní. Základem je vždy rýžový papír a sezónní zelenina. Podívejte se na následující video Romana Pauluse, ve kterém se dozvíte, jak závitky snadno zabalit, co se hodí do náplně a jaký připravit dresink, aby jejich chuť byla ještě výraznější.

Tagy

Lehké jídlo

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Letní závitky

  • 2 × vejce „M“ rostlinný olej
  • 200 g uvařených rýžových nudlí
  • 1 × lžíce octa
  • 8 × listů rýžového papíru
  • 100 g ledového salátu
  • 100 g okurky
  • čerstvý koriandr dle chuti
  • 24 × vařených krevet

Dresink

  • 4 × lžíce limetkové šťávy
  • 8 × lžíce rybí omáčky
  • 2 × lžíce cukru
  • 4 × lžíce vody

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 320 kJ / 1 032 kcal

Bílkoviny

68,70 g

Tuky

17,50 g

Vláknina

4,80 g

Sůl

36,30 g

Sacharidy

153,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Vejce rozšleháme a v rozehřáté pánvi s trochou oleje připravíme „palačinku”. Opečeme z obou stran a nakrájíme na nudličky.

02.Rýžové nudle nejprve třikrát propláchneme a uvaříme ve vodě s octem doměkka.

03.Rýžový papír namočíme na asi 3 vteřiny do vody, položíme na pracovní plochu, na list položíme uvařené rýžové nudle, ledový salát, okurku a vaječnou palačinku nakrájené na nudličky, lístky koriandru a vařené krevety a zabalíme.

Dresink

04.Z limetkové šťávy, rybí omáčky, cukru a vody připravíme dresink, do kterého závitky namáčíme a konzumujeme.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo