Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Letní závitky jsou chutnou a rychlou pochoutku z asijské kuchyně, která získala oblibu v celé Evropě. Můžete je plnit dle chuti různými druhy zeleniny, masa, ryb nebo mořských plodů a podávat s dresinky. Od jarních závitků se liší tím, že nejsou smažené. K jejich přípravě stačí opravdu málo, zato výsledek je plný chutí a vůní. Základem je vždy rýžový papír a sezónní zelenina. Podívejte se na následující video Romana Pauluse, ve kterém se dozvíte, jak závitky snadno zabalit, co se hodí do náplně a jaký připravit dresink, aby jejich chuť byla ještě výraznější.

Recept na jarní závitky

Suroviny na 8 závitků

Letní závitky

  • 2 vejce „M“
  • rostlinný olej
  • 200 g uvařených rýžových nudlí
  • 1 lžíce octa
  • 8 listů rýžového papíru
  • 100 g ledového salátu
  • 100 g okurky
  • čerstvý koriandr dle chuti
  • 24 vařených krevet

Dresink

  • 4 lžíce limetkové šťávy
  • 8 lžic rybí omáčky
  • 2 lžíce cukru
  • 4 lžíce vody

Postup

Letní závitky

Vejce rozšleháme a v rozehřáté pánvi s trochou oleje připravíme „palačinku”. Opečeme z obou stran a nakrájíme na nudličky.

Rýžové nudle nejprve třikrát propláchneme a uvaříme ve vodě s octem doměkka.

Rýžový papír namočíme na asi 3 vteřiny do vody, položíme na pracovní plochu, na list položíme uvařené rýžové nudle, ledový salát, okurku a vaječnou palačinku nakrájené na nudličky, lístky koriandru a vařené krevety a zabalíme.

Dresink

Z limetkové šťávy, rybí omáčky, cukru a vody připravíme dresink, do kterého závitky namáčíme a konzumujeme.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.