Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Květáková pěna

Roman Paulus Vám ve svém dalším videu ukáže úplně jiný způsob přípravy květáku, než znáte. Jedná se o nadýchanou květákovou pěnu, která výborně ladí k rybám a dalším jemným pokrmům. Tento způsob podání se hodí jako předkrm luxusní večeře a ocení jej především milovníci kreativních kulinářských řešení.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Květáková pěna

  • 2 × lžíce másla
  • 2 × šalotky
  • 150 g květáku
  • sůl
  • pepř
  • 200 ml vývaru
  • 100 g vařených pasírovaných brambor
  • 125 ml čerstvé smetany ke šlehání (33 % tuku)
  • 1 g xantanu (špetka)
  • 100 g uzeného pstruha
  • lahůdková cibulka na ozdobu

POSTUP

V rozehřátém hrnci se lžící rozpuštěného másla orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku a růžičky květáku (pár kousků nechte stranou na dekoraci), osolíme a opepříme. Přilijeme vývar a vaříme do změknutí květáku.

Přidáme vařené propasírované brambory, smetanu a špetku xantanu, důkladně promícháme, rozmixujeme tyčovým mixérem, propasírujeme a naplníme do šlehačkové lahve. Na přípravu této pěny potřebujeme 2 bombičky. Pěnu necháme zchladnout asi na 70 °C.

V pánvi s rozpuštěným máslem orestujeme odložené růžičky květáku, osolte a opepřete.

Do skleničky na martini vložíme kousky uzeného pstruha a trochu nakrájené lahůdkové cibulky. Přidáme orestovaný květák, opatrně zastříkneme květákovou pěnou ze šlehačkové lahve a dozdobíme lahůdkovou cibulkou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU