Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Roman Paulus Vám ve svém dalším videu ukáže úplně jiný způsob přípravy květáku, než znáte. Jedná se o nadýchanou květákovou pěnu, která výborně ladí k rybám a dalším jemným pokrmům. Tento způsob podání se hodí jako předkrm luxusní večeře a ocení jej především milovníci kreativních kulinářských řešení.

 

Recept na přípravu květákové pěny:

Suroviny:

2 lžíce másla

2 šalotky

150 g květáku

sůl

pepř

200 ml vývaru

100 g vařených pasírovaných brambor

125 ml čerstvé smetany ke šlehání (33 % tuku)

1 g xantanu (špetka)

100 g uzeného pstruha

lahůdková cibulka na ozdobu

 

Postup:

V rozehřátém hrnci se lžící rozpuštěného másla orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku a růžičky květáku (pár kousků nechte stranou na dekoraci), osolíme a opepříme. Přilijeme vývar a vaříme do změknutí květáku.

Přidáme vařené propasírované brambory, smetanu a špetku xantanu, důkladně promícháme, rozmixujeme tyčovým mixérem, propasírujeme a naplníme do šlehačkové lahve. Na přípravu této pěny potřebujeme 2 bombičky. Pěnu necháme zchladnout asi na 70 °C.

V pánvi s rozpuštěným máslem orestujeme odložené růžičky květáku, osolte a opepřete.

Do skleničky na martini vložíme kousky uzeného pstruha a trochu nakrájené lahůdkové cibulky. Přidáme orestovaný květák, opatrně zastříkneme květákovou pěnou ze šlehačkové lahve a dozdobíme lahůdkovou cibulkou.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.