Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Balíte maso do kapustových listů, ale ono to stále nechce držet pohromadě? Roman Paulus vám prozradí tajný trik vyhlášených šéfkuchařů na dokonalé pojidlo závitků - kuřecí fáš. Jak na to, aby se kapustové závitky nerozbalovaly, jak spojit listové těsto s masovou nádivkou i jednoduchý recept na lahodnou houbovou nádivku se dozvíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu. Stačí vám přitom jen namleté drůbeží maso, voňavé bylinky, lahodná smetana a oblíbená brandy. Jakmile tento recept jednou zkusíte, zjistíte jak moc je užitečný. Přejeme vám dobrou chuť!

Recept na kuřecí fáš s bylinkami

Potřebujeme: Ruční mixér se sekáčkem

Suroviny:

  • 100 g mletých kuřecích prsou
  • pepř
  • sůl
  • 1 lžíce sekané čerstvé listové petržele
  • ½ lžíce sekaného čerstvého tymiánu
  • 2 lžíce brandy
  • 100 ml smetany ke šlehání (33 % tuku)

Postup:

Kuřecí maso necháme vychladit v lednici nebo krátce v mrazničce, aby bylo opravdu studené.

Do mixéru dáme maso, osolíme, opepříme, přidáme nasekané bylinky, brandy a rozsekáme najemno. Po částech přidáváme i vychlazenou smetanu, dokud nedostaneme jemnou masovou hmotu.

Jak použít drůbeží fáš?

Výsledná hmota je ve spojení například s osmahnutými hříbky vhodná jako houbová nádivka do rolády nebo pečeného masa.

Můžeme ji použít i jako pojidlo do závitků z kapustových listů, špenátu nebo listového těsta. Stačí list potřít fáší a poté do něj zabalit maso nebo oblíbenou nádivku. Fáš obě suroviny krásně spojí.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.