Kuřecí fáš s bylinkami
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Balíte maso do kapustových listů, ale ono to stále nechce držet pohromadě? Roman Paulus vám prozradí tajný trik vyhlášených šéfkuchařů na dokonalé pojidlo závitků - kuřecí fáš. Jak na to, aby se kapustové závitky nerozbalovaly, jak spojit listové těsto s masovou nádivkou i jednoduchý recept na lahodnou houbovou nádivku se dozvíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu. Stačí vám přitom jen namleté drůbeží maso, voňavé bylinky, lahodná smetana a oblíbená brandy. Jakmile tento recept jednou zkusíte, zjistíte jak moc je užitečný. Přejeme vám dobrou chuť!

Tagy

Kulinářská akademie

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Kuřecí maso necháme vychladit v lednici nebo krátce v mrazničce, aby bylo opravdu studené.

02.Do mixéru dáme maso, osolíme, opepříme, přidáme nasekané bylinky, brandy a rozsekáme najemno. Po částech přidáváme i vychlazenou smetanu, dokud nedostaneme jemnou masovou hmotu.

Jak použít drůbeží fáš?

03.Výsledná hmota je ve spojení například s osmahnutými hříbky vhodná jako houbová nádivka do rolády nebo pečeného masa.

04.Můžeme ji použít i jako pojidlo do závitků z kapustových listů, špenátu nebo listového těsta. Stačí list potřít fáší a poté do něj zabalit maso nebo oblíbenou nádivku. Fáš obě suroviny krásně spojí.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo