
- Vykosťování kuřete
- Vykosťování krůtích stehen
- Vykosťování kuřecího stehna
- Vykosťování kachny
- Vykosťování králičího stehna
- Vykosťování králičího hřbetu
- Porcování králíka
- Jak svázat maso
- Hovězí carpaccio
- Hovězí tatarák
- Telecí tatarák
- Špikování masa
- Jehněčí kebab
- Salát z grilovaného hovězího roštěnce
- Tortilla plněná grilovaným kuřecím masem
- Plněná kuřecí prsa s parmskou šunkou
- Kuřecí fáš s bylinkami
- Vietnamské vepřové barbecue Bún Chá
Balíte maso do kapustových listů, ale ono to stále nechce držet pohromadě? Roman Paulus vám prozradí tajný trik vyhlášených šéfkuchařů na dokonalé pojidlo závitků - kuřecí fáš. Jak na to, aby se kapustové závitky nerozbalovaly, jak spojit listové těsto s masovou nádivkou i jednoduchý recept na lahodnou houbovou nádivku se dozvíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu. Stačí vám přitom jen namleté drůbeží maso, voňavé bylinky, lahodná smetana a oblíbená brandy. Jakmile tento recept jednou zkusíte, zjistíte jak moc je užitečný. Přejeme vám dobrou chuť!
Recept na kuřecí fáš s bylinkami
Potřebujeme: Ruční mixér se sekáčkem
Suroviny:
- 100 g mletých kuřecích prsou
- pepř
- sůl
- 1 lžíce sekané čerstvé listové petržele
- ½ lžíce sekaného čerstvého tymiánu
- 2 lžíce brandy
- 100 ml smetany ke šlehání (33 % tuku)
Postup:
Kuřecí maso necháme vychladit v lednici nebo krátce v mrazničce, aby bylo opravdu studené.
Do mixéru dáme maso, osolíme, opepříme, přidáme nasekané bylinky, brandy a rozsekáme najemno. Po částech přidáváme i vychlazenou smetanu, dokud nedostaneme jemnou masovou hmotu.
Jak použít drůbeží fáš?
Výsledná hmota je ve spojení například s osmahnutými hříbky vhodná jako houbová nádivka do rolády nebo pečeného masa.
Můžeme ji použít i jako pojidlo do závitků z kapustových listů, špenátu nebo listového těsta. Stačí list potřít fáší a poté do něj zabalit maso nebo oblíbenou nádivku. Fáš obě suroviny krásně spojí.
Komentáře (0)
zobrazit vše