
podívejte se na video
Krůtí maso je velmi libové a dietní. Zároveň však není jednoduché krůtí prsa připravit, neboť se mohou velmi rychle přepéct a vysušit. Pokud použijete metodu sous-vide, nemusíte se bát, krůtí prsa zůstanou šťavnatá a plná chuti. Poté je můžete jen opéct v pánvi, nebo přidávat do sendvičů a salátů.
Komentáře (2)
Host
přidáno před 1002 dny
Dobrý den. Chtěl bych se zeptat, proč pro případ uložení na později se maso prudce zchlazuje vodou s ledem a nenechá se pomalu vychladnout.Děkuji za odpověď. Petera HK. ivo.petera@gmail.com
odpověď
kuchynelidlu.cz
přidáno před 1002 dny
Dobrý den, pane Petero, prudké zchlazení vodou s ledem zastaví proces vaření a Vy tedy přesně víte, jak dlouho se maso vařilo. To se při pomalém zchlazení říci nedá. Druhý důvod je ten, že by se maso mohlo zkazit. Všeobecně lze tvrdit, že potraviny by měli být buď horké nebo studené, abychom zabránili množení mikroorganismů. Děkujeme Vám za dotaz a přejeme mnoho úspěchů při přípravě sous-vide ;)
zobrazit vše