Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Nakládaný zelený pepř se výrazně liší od toho, který běžně používáme v kuchyni. Je měkký, snadno se rozmělní a je chuťově jemnější, díky čemuž se skvěle hodí do krémových omáček. Roman Paulus Vám v tomto triku ukáže svůj oblíbený recept na pepřovou omáčku se smetanou, žampiony a trochou červené papriky. Nejlépe chutná s hovězím steakem, zachutná vám však i k jiným grilovaným masům.
 

Recept na přípravu omáčky ze zeleného pepře

Suroviny:

  • rostlinný olej
  • 1 lžíce másla
  • 20 g šalotky
  • 20 g červené papriky
  • 20 g žampionů
  • 2 lžíce naloženého zeleného pepře
  • 50 ml brandy
  • 200 ml silného vývaru nebo omáčky demi glace
  • 50 ml smetany
  • sůl

Postup:

Do rozehřátého hrnce nalijeme olej a přidáme máslo, které necháme rozpustit. Přidáme šalotku nakrájenou najemno, červenou papriku a žampiony na menší kousky a pomalu restujeme. Osolíme, opepříme a přidáme zelený pepř (trochu odložte) i s trochou nálevu. Jakmile zelenina změkne a zezlátne, podlijeme brandy, necháme vyvařit, přilijeme vývar a necháme asi 10 minut provářet. Přilijeme smetanu, krátce povaříme a rozmixujeme. Omáčku dochutíme, ještě krátce vaříme a přidáme zbylé kuličky zeleného pepře.

Komentáře (11)

  • David M.

    David M.
    přidáno před 43 dny
    Přiznám se, že se mi tam nelíbí ty žampiony. Nemyslím si, že by tam byly důležité. Stejně jako červená paprika. Ale ta možná kvůli sladší chuti.

    odpověď

  • Host

    Host
    přidáno před 51 dny
    Pozor, zelený pepř musí být naložený ve slaném nálevu, ne sušený, ne v octě. A kuličky bych pro větší Roma doporučil rozmáčknout plochou stranou nože.

    odpověď

  • KuchniaLidla

    KuchniaLidla
    přidáno před 50 dny
    Dobrý den, děkujeme za skvělý tip :-)

  • Host

    Host
    přidáno před 128 dny
    Aká smotana? Koľko percentná?

    odpověď

  • kuchynelidlu.cz

    kuchynelidlu.cz
    přidáno před 126 dny
    Dobrý den, nejlepší bude omáčka z co nejtučnější smetany, takže použijte alespoň 33% smetanu. Dobrou chuť.

  • Host

    Host
    přidáno před 128 dny
    Recept je nepresný. Nie je uvedené aký vývar (kurací, zleninový, hovädzí?). Podľa farby to vyzerá na hovädzí, ale malo by to byť uvedené. Navyše podľa videa sa mi nezdá, že by sa malo použiť iba 20 ml.

    odpověď

  • kuchynelidlu.cz

    kuchynelidlu.cz
    přidáno před 126 dny
    Dobrý den, děkujeme za upozornění, máte pravdu! Tiskařského šotka už jsme vyhnali a chybu opravili. Do omáčky je třeba opravdu 200 ml ideálně omáčky demi glace, neboli vývaru z telecích kostí ;-) Jak na něj se můžete podívat zde: https://kuchynelidlu.cz/kulinarska-akademie-lidlu/demi-glace Dobrou chuť.

  • RoSli

    RoSli
    přidáno před 289 dny
    Omáčka je prostě skvělá. Má výbornou vyváženou chuť, která je pikantní a zároveň i lehce nasládlá. A její příprava není tak zdlouhavá, jak by se mohlo na první pohled zdát. Jde to opravdu rychle. U nás doma nám nejvíce chutná se zvěřinovými steaky, hlavně z jelena. Vřele doporučuju!

    odpověď

  • kuchynelidlu.cz

    kuchynelidlu.cz
    přidáno před 288 dny
    Dobrý den, děkujeme Vám za pochvalu, těší nás, že Vám omáčka chutná, a že se ve Vaší domácnosti vaří tak často. Věříme, že Vás takto nadchnou i další naše recepty. Přejeme Vám příjemné vaření.

  • Milan Sláma

    Milan Sláma
    přidáno před 51 dny
    Do omáčky ke steakům bych doporučil s trochou vody rozvařit výpek, vodu vyvařit a přidat k omáčce. I místo vývaru použít raději demi glace.

  • KuchniaLidla

    KuchniaLidla
    přidáno před 50 dny
    Dobrý den, Milane, děkujeme za zajímavý tip, zní to výborně :-)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.