Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Nakládaný zelený pepř se výrazně liší od toho, který běžně používáme v kuchyni. Je měkký, snadno se rozmělní a je chuťově jemnější, díky čemuž se skvěle hodí do krémových omáček. Roman Paulus Vám v tomto triku ukáže svůj oblíbený recept na pepřovou omáčku se smetanou, žampiony a trochou červené papriky. Nejlépe chutná s hovězím steakem, zachutná vám však i k jiným grilovaným masům.
 

Recept na přípravu omáčky ze zeleného pepře

Suroviny:

  • rostlinný olej
  • 1 lžíce másla
  • 20 g šalotky
  • 20 g červené papriky
  • 20 g žampionů
  • 2 lžíce naloženého zeleného pepře
  • 50 ml brandy
  • 20 ml silného vývaru nebo omáčky demi glace
  • 50 ml smetany
  • sůl

Postup:

Do rozehřátého hrnce nalijeme olej a přidáme máslo, které necháme rozpustit. Přidáme šalotku nakrájenou najemno, červenou papriku a žampiony na menší kousky a pomalu restujeme. Osolíme, opepříme a přidáme zelený pepř (trochu odložte) i s trochou nálevu. Jakmile zelenina změkne a zezlátne, podlijeme brandy, necháme vyvařit, přilijeme vývar a necháme asi 10 minut provářet. Přilijeme smetanu, krátce povaříme a rozmixujeme. Omáčku dochutíme, ještě krátce vaříme a přidáme zbylé kuličky zeleného pepře.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.