
- Ragú z lesního ovoce
- Palačinkové těsto
- Zapečené palačinky s tvarohem
- Smažený bezový květ
- Bezová pěna
- Sladká pohanka
- Tvarohová pěna
- Koblihy s meruňkami na víně
- Čokoládové ozdoby
- Malinová pyramida
- Čokoládová poleva
- Medové perníčky
- Linecké cukroví
- Vosí hnízda
- Ořechové vafle se šlehačkou a ovocem
- Vanilkovo-pudinkový krém na žloutkové věnečky
- Poleva na věnečky a punčový řez
- Tvarohová náplň a rychlé zákusky s meruňkou
- Ořechová náplň a rychlé ořechové větrníky
- Maková náplň a šneci z listového těsta
- Vanilková zmrzlina
- Zmrzlina ze slaného karamelu
- Podzimní dýňová zmrzlina
- Základní bílkovo-máslový krém
- Tvarohové kremrole s citronovým sněhem
- Perníková zmrzlina
Jsou jemné a nadýchané, dokonale sladěné s karamelizovanými meruňkami na víně a tvarohem, ale hlavně – jsou domácí a připravené podle ověřeného receptu našeho šéfkuchaře Romana Pauluse. Objevte nový a elegantní způsob servírování koblížků, které se z všeobecně známé sladkosti změní na luxusní dezert z nejlepší restaurace. Určitě ho vyzkoušejte a překvapte své blízké třeba výtečnou víkendovou snídaní!
Koblihy s meruňkami na víně
Potřebujeme: sítko, teploměr, špejle, papírové utěrky, cukrářský sáček, kuchyňský robot
Suroviny:
Koblihy
- 500 g hladké mouky
- 40 g droždí
- 1 citron (kůra)
- 5 g soli
- ½ vanilového cukru
- 80 g rozpuštěného másla
- 200 ml vlažného mléka
- 80 g krupicového cukru
- 1 lžíce tuzemáku
- 5 vajec „M“ (žloutky)
- řepkový olej
Meruňky
- 100 g krupicového cukru
- 500 g meruněk
- 1 celá tyčinka skořice
- 100 ml bílého vína
- 50 ml tuzemáku
Tvaroh
- 250 g plnotučného tvarohu
- 1 lžíce cukru krupice
- ½ citronu (kůra)
Podávání
- čerstvé meruňky
- moučkový cukr
- čerstvá máta
Postup:
Koblihy
Mouku, rozdrobené droždí, citronovou kůru, sůl, vanilkový cukr, rozpuštěné máslo, teplé mléko, cukr, tuzemák a žloutky smícháme dohromady a vypracujeme v těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout do zdvojnásobení. Poté těsto naporcujeme na 40-100 g velké kusy a vytvarujeme bochánky, které necháme znovu nakynout do zdvojnásobení. Smažíme v rozehřátém rostlinném oleji při teplotě asi 140 °C 5-6 minut dozlatova, kontrolujeme špejlí a hotové necháme okapat na papírové utěrce.
Tvaroh
Tvaroh, cukr a citronovou kůru smícháme dohromady v jednolitou hmotu.
Meruňky
Cukr nasypeme do rozpálené pánve a necháme zkaramelizovat. Přidáme vypeckované a na čtvrtky nakrájené meruňky, skořici a podlijeme vínem. Stáhneme na nižší plamen a přidáme tuzemák. Rozvaříme, svaříme na potřebnou hustotu a podáváme teplé.
Servírování:
Koblihy necháme chvilku vychladnout, nakrájíme na šestinky a podáváme s meruňkami a ochuceným tvarohem. Ozdobíme moučkovým cukrem, čerstvými meruňkami a lístky máty.
Komentáře (0)
zobrazit vše