Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Koblihy s meruňkami na víně

Jsou jemné a nadýchané, dokonale sladěné s karamelizovanými meruňkami na víně a tvarohem, ale hlavně – jsou domácí a připravené podle ověřeného receptu našeho šéfkuchaře Romana Pauluse. Objevte nový a elegantní způsob servírování koblížků, které se z všeobecně známé sladkosti změní na luxusní dezert z nejlepší restaurace. Určitě ho vyzkoušejte a překvapte své blízké třeba výtečnou víkendovou snídaní!
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Koblihy

  • 500 g hladké mouky
  • 40 g droždí
  • 1 × citron (kůra)
  • 5 g soli
  • 1 × vanilového cukru
  • 80 g rozpuštěného másla
  • 200 ml vlažného mléka
  • 80 g krupicového cukru
  • 1 × lžíce tuzemáku
  • 5 × vajec „M“ (žloutky)
  • řepkový olej

Meruňky

  • 100 g krupicového cukru
  • 500 g meruněk
  • 1 × celá tyčinka skořice
  • 100 ml bílého vína
  • 50 ml tuzemáku

Tvaroh

  • 250 g plnotučného tvarohu
  • 1 × lžíce cukru krupice
  • 1 × citronu (kůra)
  • sítko
  • teploměr
  • špejle
  • papírové utěrky
  • cukrářský sáček
  • kuchyňský robot

POSTUP

Koblihy

Mouku, rozdrobené droždí, citronovou kůru, sůl, vanilkový cukr, rozpuštěné máslo, teplé mléko, cukr, tuzemák a žloutky smícháme dohromady a vypracujeme v těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout do zdvojnásobení. Poté těsto naporcujeme na 40-100 g velké kusy a vytvarujeme bochánky, které necháme znovu nakynout do zdvojnásobení. Smažíme v rozehřátém rostlinném oleji při teplotě asi 140 °C  5-6 minut dozlatova, kontrolujeme špejlí a hotové necháme okapat na papírové utěrce.

Tvaroh

Tvaroh, cukr a citronovou kůru smícháme dohromady v jednolitou hmotu.

Meruňky

Cukr nasypeme do rozpálené pánve a necháme zkaramelizovat. Přidáme vypeckované a na čtvrtky nakrájené meruňky, skořici a podlijeme vínem. Stáhneme na nižší plamen a přidáme tuzemák. Rozvaříme, svaříme na potřebnou hustotu a podáváme teplé.

Servírování:

Koblihy necháme chvilku vychladnout, nakrájíme na šestinky a podáváme s meruňkami a ochuceným tvarohem. Ozdobíme moučkovým cukrem, čerstvými meruňkami a lístky máty.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU