Kuchyně
Česká
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Jsou jemné a nadýchané, dokonale sladěné s karamelizovanými meruňkami na víně a tvarohem, ale hlavně – jsou domácí a připravené podle ověřeného receptu našeho šéfkuchaře Romana Pauluse. Objevte nový a elegantní způsob servírování koblížků, které se z všeobecně známé sladkosti změní na luxusní dezert z nejlepší restaurace. Určitě ho vyzkoušejte a překvapte své blízké třeba výtečnou víkendovou snídaní!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
18 778 kJ / 4 488 kcal
Bílkoviny
112,30 g
Tuky
126,40 g
Vláknina
28,00 g
Sůl
5,60 g
Sacharidy
668,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Mouku, rozdrobené droždí, citronovou kůru, sůl, vanilkový cukr, rozpuštěné máslo, teplé mléko, cukr, tuzemák a žloutky smícháme dohromady a vypracujeme v těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout do zdvojnásobení. Poté těsto naporcujeme na 40-100 g velké kusy a vytvarujeme bochánky, které necháme znovu nakynout do zdvojnásobení. Smažíme v rozehřátém rostlinném oleji při teplotě asi 140 °C 5-6 minut dozlatova, kontrolujeme špejlí a hotové necháme okapat na papírové utěrce.
02.Tvaroh, cukr a citronovou kůru smícháme dohromady v jednolitou hmotu.
03.Cukr nasypeme do rozpálené pánve a necháme zkaramelizovat. Přidáme vypeckované a na čtvrtky nakrájené meruňky, skořici a podlijeme vínem. Stáhneme na nižší plamen a přidáme tuzemák. Rozvaříme, svaříme na potřebnou hustotu a podáváme teplé.
04.Koblihy necháme chvilku vychladnout, nakrájíme na šestinky a podáváme s meruňkami a ochuceným tvarohem. Ozdobíme moučkovým cukrem, čerstvými meruňkami a lístky máty.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT