Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Kaštany se používají v kuchyních celého světa, nejčastěji však v severní Itálii a Maďarsku, kde si můžete pochutnat na skvělých dezertech. Roman Paulus Vám ve svém videu ukáže, že kaštany chutnají báječně nejen ve sladké, ale i slané kuchyni. Ochutnejte lahodnou krémovou polévku podávanou netradičně s marinovaným zázvorem a uzenými kachními prsy. Zaručujeme vám, že vás její chuť překvapí a stane se stálicí vašich svátečních menu.

 

Recept na přípravu kaštanového krému

Suroviny:

50 g másla + 1 lžíce

1 malá cibule

50 g celeru

50 g řapíkatého celeru

čerstvý rozmarýn

20 g čerstvého zázvoru

200 g předvařených kaštanů

sůl

pepř

20 ml bílého portského vína

20 ml brandy

1 l kuřecího vývaru

50 ml čerstvé smetany (33 % tuku)

50 ml čerstvého mléka (3,5 % tuku)

marinovaný zázvor na servírování

uzená kachní prsa na servírování

 

Postup:

V hrnci rozehřejeme 50 g másla, přidáme cibuli nakrájenou nadrobno (trochu si odložte stranou na servírování), celer nakrájený na kostičky, řapíkatý celer nakrájený na menší kousky a čerstvý rozmarýn a zarestujeme. Přidáme zázvor nakrájený na plátky a předvařené kaštany (pár si odložte stranou na servírování), ještě jednou lehce orestujeme, osolíme a opepříme. Podlijeme portským vínem a brandy, necháme vyvařit alkohol, podlijeme vývarem a vaříme asi 30 minut.

Přilijeme smetanu, rozmixujeme a propasírujeme přes sítko. Před podáváním přilijeme trochu studeného mléka a tyčovým mixérem našleháme.

V rozehřáté pánvi se lžící másla orestujeme zbylou cibuli nakrájenou nadrobno a kaštany, které rozdělte rukama na menší kousky, a opepříme.

Do hlubokého talíře dáme orestované kaštany, na nudličky nakrájený marinovaný zázvor a uzená kachní prsa a zalijeme polévkou.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.