Karlovarský knedlík s jáhlami
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Houskové nebo bramborové knedlíky patří ke klasice české kuchyně, ale můžete je najít v jídelníčku i na Slovensku, v Rakousku nebo Německu. Knedlíky se skvěle hodí k pečenému masu se zelím nebo omáčkou a ke guláši. V následujícím díle Kulinářské akademie vám Roman Paulus prozradí recept na trochu jinou verzi karlovarského knedlíku. Čím se liší od klasického provedení? Kromě pečiva, vajec a mléka tvoří základ rovněž uvařené jáhly. Můžete do něj přidat i své oblíbené bylinky, uzeninu nebo jiné suroviny. Pokud jste zvědaví, jak se tento knedlík připravuje, podívejte se na naše video. Je to snadné, rychlé a určitě to hravě zvládnete.

Tagy

Vegetarián

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Karlovarský knedlík s jáhlami

  • 400 g staršího bílého pečiva (housky)
  • listová petržel
  • 100 g vařených jáhel
  • 250 ml čerstvého mléka (3,5 % tuku)
  • 150 g másla
  • 4 × vejce „M“
  • sůl

Orientační nutriční hodnoty

Energie

11 488 kJ / 2 746 kcal

Bílkoviny

79,80 g

Tuky

166,30 g

Vláknina

10,90 g

Sůl

6,10 g

Sacharidy

234,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Pečivo nakrájené na kostičky přelijeme vlažným mlékem, osolíme, přilijeme rozpuštěné máslo, přidáme vařené jáhly, žloutky, nastrouhaný muškátový oříšek a nasekanou listovou petržel a promícháme. Opatrně vmícháme sníh z bílků.

02.Těsto naneseme na potravinovou fólii, zabalíme, po stranách utáhneme, případné vzduchové bubliny propíchneme špičkou nože a ještě zabalíme do alobalu. Vložíme do vroucí vody a vaříme podle velikosti asi 25 minut, v polovině vaření knedlíky otočíme, aby se provařily. Knedlíky lze vařit i v parní troubě. Uvařené knedlíky necháme trochu vychladnout a nakrájíme na plátky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo