Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Houskové nebo bramborové knedlíky patří ke klasice české kuchyně, ale můžete je najít v jídelníčku i na Slovensku, v Rakousku nebo Německu. Knedlíky se skvěle hodí k pečenému masu se zelím nebo omáčkou a ke guláši. V následujícím díle Kulinářské akademie vám Roman Paulus prozradí recept na trochu jinou verzi karlovarského knedlíku. Čím se liší od klasického provedení? Kromě pečiva, vajec a mléka tvoří základ rovněž uvařené jáhly. Můžete do něj přidat i své oblíbené bylinky, uzeninu nebo jiné suroviny. Pokud jste zvědaví, jak se tento knedlík připravuje, podívejte se na naše video. Je to snadné, rychlé a určitě to hravě zvládnete.

Recept na karlovarský knedlík s jáhlami

Suroviny

  • 400 g staršího bílého pečiva (housky)
  • listová petržel
  • 100 g vařených jáhel
  • 250 ml čerstvého mléka (3,5 % tuku)
  • 150 g másla
  • 4 vejce „M“
  • sůl
  • muškátový oříšek

Postup

Pečivo nakrájené na kostičky přelijeme vlažným mlékem, osolíme, přilijeme rozpuštěné máslo, přidáme vařené jáhly, žloutky, nastrouhaný muškátový oříšek a nasekanou listovou petržel a promícháme. Opatrně vmícháme sníh z bílků.

Těsto naneseme na potravinovou fólii, zabalíme, po stranách utáhneme, případné vzduchové bubliny propíchneme špičkou nože a ještě zabalíme do alobalu. Vložíme do vroucí vody a vaříme podle velikosti asi 25 minut, v polovině vaření knedlíky otočíme, aby se provařily. Knedlíky lze vařit i v parní troubě. Uvařené knedlíky necháme trochu vychladnout a nakrájíme na plátky.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.