
- Sypaný chlebíček
- Chlebíček se šunkovou pěnou
- Šunkový chlebíček
- Hermelínový chlebíček
- Kanapky se šunkou
- Kanapky s uzeným lososem
- Kanapky s tatarákem
- Bruschetta s rajčaty, zkaramelizovanou cibulí a ančovičkami
- Bruschetta s tuňákovým tatarákem
- Bruschetta s lososovým tatarákem
- Bruschetta se šunkou a lilkovým kaviárem
- Jak využít baba ganoush?
- Sýrový chlebíček
- Chlebíčky s rybí pomazánkou
- Kanapky – mini quiche
Všeobecně dostupné potraviny lze připravit nevšedním způsobem a všechny překvapit. Ze surovin, které máte doma v lednici, můžete přichystat nevšední pochoutky. I když chlebíčky nebo jednohubky nejsou přímo synonymem exkluzivity, vhodně připravené a nazdobené se mohou stát hitem silvestrovské party. A hlavně, každý po nich rád sáhne. A jak na ně? To vám prozradí Roman Paulus ve svém videu Kulinářské akademie Lidlu. Dozvíte se, jak vykouzlit jemnou a nadýchanou šunkovou pěnu a jak kanapky nazdobit, aby vypadaly skvěle.
Suroviny
Šunková pěna
- 300 g šunky
- 150 g másla
- 75 ml čerstvé smetany ke šlehání (33 % tuku)
- sůl
- pepř
Kanapky
- světlý toastový chléb
- naložené okurky
- šunka
- černé olivy
- žlutá paprika
- listová petržel
Postup
Šunku rozsekáme v kutru nebo mixéru, přidáme změklé máslo a šleháme dále. Smetanu necháme ohřát na pokojovou teplotu a prošleháme. V případě, že se směs srazí, vložíme do vodní lázně a vyšleháme znovu. Vzniklou pěnu přendáme do cukrářského sáčku.
Kanapky
Z toastového chleba vykrojíme kolečko a nastříkáme šunkovou pěnu. Plátek šunky srolujeme a nakrájíme na malé roládky. Kanapku ozdobíme plátkem naložené okurky, připravenou šunkou, půlkou černé olivy, žlutou paprikou nakrájenou na malé trojúhelníky a snítkou listové petržele.
Komentáře (0)
zobrazit vše