Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Všeobecně dostupné potraviny lze připravit nevšedním způsobem a všechny překvapit. Ze surovin, které máte doma v lednici, můžete přichystat nevšední pochoutky. I když chlebíčky nebo jednohubky nejsou přímo synonymem exkluzivity, vhodně připravené a nazdobené se mohou stát hitem silvestrovské party. A hlavně, každý po nich rád sáhne. A jak na ně? To vám prozradí Roman Paulus ve svém videu Kulinářské akademie Lidlu. Dozvíte se, jak vykouzlit jemnou a nadýchanou šunkovou pěnu a jak kanapky nazdobit, aby vypadaly skvěle.

Suroviny

Šunková pěna

  • 300 g šunky
  • 150 g másla
  • 75 ml čerstvé smetany ke šlehání (33 % tuku)
  • sůl
  • pepř

Kanapky

  • světlý toastový chléb
  • naložené okurky
  • šunka
  • černé olivy
  • žlutá paprika
  • listová petržel

Postup

Šunku rozsekáme v kutru nebo mixéru, přidáme změklé máslo a šleháme dále. Smetanu necháme ohřát na pokojovou teplotu a prošleháme. V případě, že se směs srazí, vložíme do vodní lázně a vyšleháme znovu. Vzniklou pěnu přendáme do cukrářského sáčku.

Kanapky

Z toastového chleba vykrojíme kolečko a nastříkáme šunkovou pěnu. Plátek šunky srolujeme a nakrájíme na malé roládky. Kanapku ozdobíme plátkem naložené okurky, připravenou šunkou, půlkou černé olivy, žlutou paprikou nakrájenou na malé trojúhelníky a snítkou listové petržele.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.