Kachní omáčka s pomeranči
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Z kachního vývaru můžete připravit nejen chutnou polévku, ale rovněž vynikající omáčku. Kachna si skvěle rozumí s citrusovými plody, například s pomeranči, proto by neměly chybět ani v omáčce. Příprava této omáčky je sice časově náročnější, její chuť Vám ale vše vynahradí. Omáčka se hodí ke slavnostnímu obědu k masu, nokům, knedlíkům či bramborovému pyré.

Tagy

Kulinářská akademie

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • silný kachní vývar
  • 1 × cibule
  • 1 × pomerančová šťáva
  • portské víno
  • rozmarýn
  • máslo
  • cukr krystal

Orientační nutriční hodnoty

Energie

372 kJ / 89 kcal

Bílkoviny

1,90 g

Tuky

0,30 g

Vláknina

2,10 g

Sůl

0,01 g

Sacharidy

20,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Nejprve nechte v hrnci zkaramelizovat trochu cukru. Přidejte cibuli nakrájenou najemno a orestujte. K základu přilijte portské víno a nechte zredukovat. Přilijte pomerančovou šťávu a nechte svařit na polovinu původního množství. Přilijte kachní vývar, opět zredukujte a přidejte snítku rozmarýnu. Omáčku přeceďte přes sítko a ještě chvíli povařte. Stáhněte z plotny a vmíchejte studené máslo.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo