Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Z kachního vývaru můžete připravit nejen chutnou polévku, ale rovněž vynikající omáčku. Kachna si skvěle rozumí s citrusovými plody, například s pomeranči, proto by neměly chybět ani v omáčce. Příprava této omáčky je sice časově náročnější, její chuť Vám ale vše vynahradí. Omáčka se hodí ke slavnostnímu obědu k masu, nokům, knedlíkům či bramborovému pyré.

 

Recept na kachní omáčku s pomeranči

Nejprve nechte v hrnci zkaramelizovat trochu cukru. Přidejte cibuli nakrájenou najemno a orestujte. K základu přilijte portské víno a nechte zredukovat. Přilijte pomerančovou šťávu a nechte svařit na polovinu původního množství. Přilijte kachní vývar, opět zredukujte a přidejte snítku rozmarýnu. Omáčku přeceďte přes sítko a ještě chvíli povařte. Stáhněte z plotny a vmíchejte studené máslo.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.