Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Díky výrazné chuti je jehněčí maso považováno za opravdový skvost a jeho chuť si nelze s ničím splést. Nejčastěji se s ním setkáváme v době dovolených, neboť v zahraničí je mnohem populárnější než u nás. Možná jste ochutnali kuličky, karbanátky, orientální polévku, guláš nebo aromatické kari. To ale neznamená, že byste si ho nemohli připravit doma. V tomto díle Kulinářské akademie se dozvíte, jak z něj připravit domácí hamburger s nádechem orientu. Roman Paulus vám poradí, jak jehněčí maso správně okořenit, jaké tepelné zpracování potřebuje a s čím nejlépe chutná.

Recept na jehněčí burger

Suroviny

Příprava

Mleté jehněčí maso ochutíme římským kmínem, přidáme sekaný tymián, listovou petržel, červenou cibuli a česnek nakrájené najemno, osolíme, opepříme a rukama promícháme. Z masa vytvarujeme burgery a opečeme z obou stran v rozehřáté grilovací pánvi s trochou oleje. Maso by uvnitř mělo zůstat růžové. Těsně před koncem opékání položíme na maso dva plátky sýra cheddar a počkáme, až se trochu rozpustí.

Ve stejné pánvi opečeme z obou stran rozkrojenou domácí housku na hamburgery.

Vnitřní strany housky potřeme chilli majonézou. Na spodní část položíme špenátové listy, plátky grilované cukety, maso se sýrem a plátky polosušených rajčat a přiklopíme horní částí housky.

Podáváme s porcí chilli majonézy.

Komentáře (3)

  • Host

    Host
    přidáno před 237 dny
    Nemeli ani tu kytu!

    odpověď

  • Host

    Host
    přidáno před 237 dny
    Zajimavy recept. Predpokladal jsem, ze suroviny na recepty z kuchynelidlu,cz jsou bezne k dostani v Lidlu v CR. Prave jsem se vratil z Lidlu v Plzni Doudlevcich a Doubravce a mlete jehneci nemeli. Jak je to mozne? Poradte! Diky, V.

    odpověď

  • kuchynelidlu.cz

    kuchynelidlu.cz
    přidáno před 236 dny
    Dobrý den, klasické recepty Kuchyně Lidlu, které nám dávají inspiraci, co uvařit dobrého, jsou skutečně pouze ze surovin, které u nás lze koupit. Ovšem Akademie Lidlu je něco trochu jiného. Učí nás novým postupům, zpracovávání dosud nepoznaných surovin a celkově rozjíjí naše kulinářské umění. Proto v Akademii Lidlu používáme i suroviny méně běžné, které máme v sortimentu třeba jen nárazově. Každý přece někdy rád ochutnáme něco neobvyklého ;-)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.