
Díky výrazné chuti je jehněčí maso považováno za opravdový skvost a jeho chuť si nelze s ničím splést. Nejčastěji se s ním setkáváme v době dovolených, neboť v zahraničí je mnohem populárnější než u nás. Možná jste ochutnali kuličky, karbanátky, orientální polévku, guláš nebo aromatické kari. To ale neznamená, že byste si ho nemohli připravit doma. V tomto díle Kulinářské akademie se dozvíte, jak z něj připravit domácí hamburger s nádechem orientu. Roman Paulus vám poradí, jak jehněčí maso správně okořenit, jaké tepelné zpracování potřebuje a s čím nejlépe chutná.
Recept na jehněčí burger
Suroviny
- 500 g mleté jehněčí kýty (namleté na středně hrubo)
- římský kmín
- čerstvý tymián
- 50 g listové petržele
- 1 červená cibule
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- 8 plátků sýra cheddar
- 4 domácí housky na hamburgery
- chilli majonéza
- lístky mladého špenátu
- cuketa
- polosušená sušená rajčata
Příprava
Mleté jehněčí maso ochutíme římským kmínem, přidáme sekaný tymián, listovou petržel, červenou cibuli a česnek nakrájené najemno, osolíme, opepříme a rukama promícháme. Z masa vytvarujeme burgery a opečeme z obou stran v rozehřáté grilovací pánvi s trochou oleje. Maso by uvnitř mělo zůstat růžové. Těsně před koncem opékání položíme na maso dva plátky sýra cheddar a počkáme, až se trochu rozpustí.
Ve stejné pánvi opečeme z obou stran rozkrojenou domácí housku na hamburgery.
Vnitřní strany housky potřeme chilli majonézou. Na spodní část položíme špenátové listy, plátky grilované cukety, maso se sýrem a plátky polosušených rajčat a přiklopíme horní částí housky.
Podáváme s porcí chilli majonézy.
Komentáře (3)
Host
přidáno před 666 dny
Nemeli ani tu kytu!
odpověď
Host
přidáno před 666 dny
Zajimavy recept. Predpokladal jsem, ze suroviny na recepty z kuchynelidlu,cz jsou bezne k dostani v Lidlu v CR. Prave jsem se vratil z Lidlu v Plzni Doudlevcich a Doubravce a mlete jehneci nemeli. Jak je to mozne? Poradte! Diky, V.
odpověď
kuchynelidlu.cz
přidáno před 665 dny
Dobrý den, klasické recepty Kuchyně Lidlu, které nám dávají inspiraci, co uvařit dobrého, jsou skutečně pouze ze surovin, které u nás lze koupit. Ovšem Akademie Lidlu je něco trochu jiného. Učí nás novým postupům, zpracovávání dosud nepoznaných surovin a celkově rozjíjí naše kulinářské umění. Proto v Akademii Lidlu používáme i suroviny méně běžné, které máme v sortimentu třeba jen nárazově. Každý přece někdy rád ochutnáme něco neobvyklého ;-)
zobrazit vše