Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Nevíte, jaký předkrm vybrat při sestavování Vašeho menu? Vyzkoušejte játrovou paštiku podle Romana Pauluse. Její příprava není úplně snadná, ale výsledek stojí za to. Tato paštika skvěle chutná s pečivem, její chuť se dokonale snoubí s jemně nasládlými omáčkami, vyzkoušejte třeba cibulovou marmeládu. Paštiku můžete uchovávat v lednici až několik dní. Chutná ale znamenitě, takže jí neodoláte.

 

Recept na přípravu játrové paštiky

Suroviny:

rostlinný olej

2 šalotky nebo cibule

3 stroužky česneku

čerstvý tymián

300 g jater

30 ml brandy

30 ml portského vína

3 vejce „M“

sůl

pepř

300 g másla

vepřové sádlo

 

Postup:

Do rozehřáté pánve nalijeme olej a orestujeme cibuli a česnek. Přidáme lístky tymiánu a očištěná játra a krátce orestujeme. Podlijeme brandy a portským vínem. Vložíme do mixéru, přidáme vejce, osolíme, opepříme a rozmixujeme. Postupně přiléváme rozpuštěné máslo. Vzniklou směs plníme do mističek a pečeme ve vodní lázní v troubě předehřáté na 95°C 45-55 minut. Hotové vychlazené paštiky přelijeme tenkou vrstvou vepřového sádla. Skladujeme v lednici 2-4 dny.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.