
- Sypaný chlebíček
- Chlebíček se šunkovou pěnou
- Šunkový chlebíček
- Hermelínový chlebíček
- Kanapky se šunkou
- Kanapky s uzeným lososem
- Kanapky s tatarákem
- Bruschetta s rajčaty, zkaramelizovanou cibulí a ančovičkami
- Bruschetta s tuňákovým tatarákem
- Bruschetta s lososovým tatarákem
- Bruschetta se šunkou a lilkovým kaviárem
- Jak využít baba ganoush?
- Sýrový chlebíček
- Chlebíčky s rybí pomazánkou
- Kanapky – mini quiche
Jednoduchá pomazánka z pečeného lilku, která zachutná i manželovi – to je baba ganoush. Tuhle arabskou pochoutku můžete snadno a rychle připravit i doma. Recept, jak zpracovat lilek na vynikající dip, vám prozradí Roman Paulus v Kulinářské akademii Lidlu. Navíc přidá i pár tipů, jak baba ganoush podávat nebo jak ho přizpůsobit vlastním chutím. Podívejte se na následující video a objevte, jak si připravit chutný lilkový salát v podobě neobvyklého chlebíčku s feta sýrem a sušenými rajčaty.
Jak využít baba ganoush?
Suroviny:
Baba ganoush
- 2 lilky
- extra panenský olivový olej
- 1 citron (šťáva)
- 2 lžíce sezamové pasty tahini
- 2 stroužky česneku
- 1 červená cibule
- sůl
- pepř
- mletý římský kmín
- listová petržel
- čerstvý koriandr
Bruschetta s fetou a sušenými rajčaty
- světlé pečivo
- extra panenský olivový olej
- 2 stroužky česneku
- 10 sušených rajčat
- 100 g sýru feta
Postup:
Baba ganoush
Lilky propícháme vidličkou, lehce pomažeme olejem a grilujeme nebo pečeme v troubě rozehřáté na 250 °C doměkka. Slupka může být lehce spálená. Necháme trochu vychladnout, rozpůlíme a vydlabeme dužinu. Ochutíme citronovou šťávou, sezamovou pastou tahini, česnekem a cibulí nakrájenými nadrobno, solí, pepřem, olivovým olejem a římským kmínem. Důkladně promícháme a přidáme nasekanou listovou petržel a koriandr.
Bruscheta s fetou a sušenými rajčaty
V rozehřáté pánvi s olivovým olejem opečeme plátky světlého chleba do křupava. Hotovou topinku potřeme stroužkem česneku, rozpůlíme a naneseme baba ganoush na každou porci. Dochutíme sušenými rajčaty, fetou a čerstvými lístky koriandru.
TIP: Jak připravit domácí sušená rajčata se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu zde.
TIP: Baba ganoush můžete i rozmixovat, aby měl jemnější strukturu.
Komentáře (0)
zobrazit vše